Tel Abyad Halki, Terör Örgütü YPG/PKK'nin Sivil Yerlesimleri Hedef Almasini Protesto Etti

Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinde yasayan halk, bati kirsalindaki cephe hatti yakinlarinda bulunan köyleri havan topu saldirilariyla hedef alan terör örgütü YPG/PKK'ya karsi protesto düzenledi.

Tel Abyad'in batisinda, Baris Pinari Harekati bölgesi sinirlarinin disinda yer alan Hafiyye ve Koz Ali köylerine yuvalanan YPG/PKK'li teröristler, sabah erken saatlerde Tel Abayd ilçesinin bati kirsalindaki Hirbet Faras köyüne havan saldirisi düzenledi.

Baris Pinari Harekati sinirlari içerisinde yer alan Hirbet Faras'a saldirinin ardindan köy meydaninda toplanan siviller, bölgedeki istikrari bozmaya çalisan ve sivillerin hayatlarini tehlikeye atan YPG/PKK’li teröristleri protesto etti.

YPG/PKK'li teröristlerce hedef alinan köy, Suriye-Türkiye sinir hattinin10 kilometre güneyinde yer aliyor.

- "15 günden bu yana havan saldirilari yogunlasti"

Protestoculardan Vail Mekko, AA muhabirine yaptigi açiklamada, köyde yaklasik 80 ailenin yasadigini ancak örgütün son zamanda artan saldirilarindan ardindan bazi ailelerin göç ettigini söyledi.

Teröristlerin, köylerini kasitli olarak hedef aldigini belirten Mekko, "Sabah saatlerinde yapilan saldirida kadinlar ve çocuklarin durumun görecektiniz. Imkan olsaydi yer altina saklanacaklardi. 15 günden bu yana havan saldirilari yogunlasti." dedi.

Mekko, köyünün sinir hattinin güneyinde 10 kilometre mesafede yer aldigini dile getirerek, Rusya ile Türkiye arasinda Ekim 2019'da varilan anlasma geregi örgütün sinir hattindan 30 kilometre güneye dogru çekilmesi gerektigini animsatti.

- "Çocuklar çok korktu. Arazilere kaçtik"

Kalp hastasi Zarife Zulfi de saldirinin yarattigi panikten dolayi saglik durumunun kötülestigini ve saglik merkezine gitmek zorunda kaldigini dile getirdi.

Zulfi, "Hastaneden az önce döndüm. Çocuklar çok korktu. Arazilere kaçmistik. Sivillerin suçu ne? Ne günahimiz var?" ifadelerini kullanarak teröristlerin saldirilarina sitem etti.

Teröristlerin saldirilarindan dolayi panik ve korku yasadiklarinin altini çizen Amire Zulfi de "Biz siviliz. Nereye gidecegiz? Nereye kaçacagiz? Bu köye belki de 50’den fazla saldiri oldu. Koyun ve tavuklarimiz da bizle kaçti." ifadelerini kullandi.

-"Hayvanlar bile örgütün bombardimanindan kaçti"

Evi teröristlerin düzenledigi saldirilarda zarar gören Fadel Mekko da köyde Suriye Milli Ordusunun veya Türk Silahli Kuvvetlerinin herhangi bir noktasinin veya karargahinin bulunmadigini vurguladi.

Mekko, "Ellerinden gelse havayi bile bizden keserler. Arkamdaki evin çatisi çöktü. Tekrar düzelttik. Besledigimiz hayvanlar bile örgütün bombardimanindan kaçti." seklinde konustu.

7 yasindaki Uday Zulfi de "Sabah bizi vurdular. Çok korktum. Nereye saklanacagimi bilemedim." yasadigi korku dolu anlari anlatti.

Kaynak: AA