Onelife Rally Öncesi Galataport Istanbul'da 'Süper Otomobiller' Sergilendi

Ingiltere, ABD, Almanya, Isviçre, Slovenya gibi onlarca ülkeden gelen 100’e yakin özel tasarim, modifiye süper otomobil ve sahipleri, Galataport Istanbul’un 200 yil sonra ilk defa erisime açilan rihtiminda otomobil meraklilariyla bulustu Galataport Istanbul’dan konvoy halinde yarin yola çikacak süper otomobiller Besiktas, Barbaros Bulvari ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nden geçtikten sonra Sofya, Pristine, Belgrad, Saraybosna, Budapeste ve Prag'a ugrayacak.

Balkanlar'da düzenlenen ilk ve tek otomobil etkinligi olan OneLife Rally, besinci yilinda baslangiç noktasi olarak Galataport Istanbul'u seçti.

Galataport Istanbul'daki Paket Postanesi'nin rihtiminda düzenlenen halka açik etkinlikte, Ingiltere, ABD, Almanya, Isviçre, Slovenya gibi ülkelerden gelen 100’e yakin özel tasarim, modifiye süper otomobil ve sahipleri, otomobil meraklilariyla bulustu.

Galataport Istanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi (CMO) Mehmet Bali, burada yaptigi konusmada, 200 yil sonra erisime açilan sahil seridinde, tasarim ve mühendislik harikasi süper otomobillerin tarih ve deniz ile bulustugu söz konusu etkinlige ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Etkinlik dolayisiyla araç sahipleri ile gelen ziyaretçiler arasinda çok samimi bir ortam olustuguna dikkati çeken Bali, "Bunun Galataport Istanbul’a çok benzer yönleri oldugunu düsünüyorum. Çünkü bizim de burada kurgulamaya çalistigimiz mahalle ortami aslinda, herkesi kucaklayan bir kurgu üzerinde çalisiyoruz." dedi.

Yer altinda insa edilen kruvaziyer terminali ve dünyada ilk kez kurgulanan kapak sistemi inovasyonu sayesinde, Istanbul ve Karaköy’ün tarihi Bogaz yürüyüs rotasina kavustugunu anlatan Bali, "Tarihi yarimada manzarasi karsisindaki essiz konumuyla Galataport Istanbul, hayati her rengiyle soluyabileceginiz bir mahalle. Bogaz manzarasina karsi unutulmaz lezzetler, açik havada alisveris keyfi, kültür sanat ve tarihle dolu büyük bir mahalle. Bunun disinda bir de kruvaziyer terminalimiz var. Burada da sahilin 200 yil sonra erisime açilmasini saglayan konu aslinda bizim 29 bin metrekarelik bu terminali yerin altina insa etmemizdir ve bu gerçekten çok etkileyici bir operasyon." ifadelerini kullandi.

OneLife Rally kurucusu Nick Papis ise, "Otomobil kullanmak bizler için bir felsefe. Biz yarismiyor, hiz pesinde gitmiyoruz. Otomobilleri ve yeni yerler kesfetmeyi, seyahati, gidilen sehirlerin hayatlarimiza yeni seyler katmasini seviyoruz. Vizyonumuz hayatta bir kez karsimiza çikacak türden deneyimler yasatan muhtesem Balkan ülkelerinin dinamik, yükselen, etkileyici imajini daha yukarilara tasimak." açiklamasinda bulundu.

- Bu yil ilk defa Istanbul'dan start aldi

Öte yandan toplantida aktarilanlara göre, bes yil önce Balkanlar'da baslayip hizla birçok sehri rotasina ekleyen OneLife Rally etkinligi ile bu yil ilk defa Istanbul’a gelen ve Galataport Istanbul’da sergilenen süper otomobiller, dünyanin önde gelen markalarindan olusuyor. Bu araçlari özel üretim ve türünün tek örnegi olmalari nedeniyle benzerlerinden ayrisiyor.

Galataport Istanbul’da sergilenen süper araçlar arasinda markanin ilk PHEV (Sarjli Hibrit Elektrikli Araç) donanimli modeli Ferrari SF90, dünyanin su ana kadar en basarili V10 motoru ile fark yaratan Lamborghini Huracan EVO ile son model turbo sarjli, V12 motorlu Rolls Royce Wraith gibi araçlar yer aldi.

Araçlari inceleyen ziyaretçiler araçlarla fotograf çekildi.

- Otomobiller Besiktas, Barbaros Bulvari ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nden geçecek

Aralarinda uluslararasi ticaret sirketi sahibinden tekstil yöneticilerine, doktorlardan yatirimcilara kadar farkli mesleklerden is insanlarinin bulundugu OneLife Rally sürücüleri, 27 Haziran'da sabah saatlerinde Bulgaristan’in Sofya kentine dogru yola çikacak.

Galataport Istanbul’dan konvoy halinde yola çikacak süper otomobiller Besiktas, Barbaros Bulvari ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nden geçecek.

Etkinligin siradaki duraklari Sofya, Pristine, Belgrad, Saraybosna, Budapeste ve Prag olacak.

Kaynak: AA