MÜSIAD Izmir'de 'Umman Ticaret Firsatlari' Konusuldu

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Izmir Baskani Bilal Saygili, Umman Sultanligi Al Buraimi Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Zahir Bin Muhammed Al Kaabi ve heyetinin katilimiyla düzenledikleri toplantinin iki ülke arasindaki ticaret hacmini arttiracagini söyledi.

MÜSIAD Izmir'de 'Umman Ticaret Firsatlari' Konusuldu
Umman Ticaret Firsatlari” konulu toplantida MÜSIAD Izmir Subesi üyeleri, Umman Sultanligi Al Buraimi Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Zahir Bin Muhammed Al Kaabi ve heyetini agirladi. Umman, Orta Dogu pazari ve bölgesel ticaretin konusuldugu programda Tunus Izmir Fahri Konsolosu ve MÜSIAD Izmir üyesi Sabuhi Attar, ülkeye ziyaretini ve yatirim firsatlarini anlatti.

MÜSIAD Izmir Baskani Bilal Saygili yaptigi konusmada, Türkiye’deki önemli sanayi kuruluslari ve dallarinin Izmir’de bulundugunu ifade ederek, Izmir’in ekonomik büyüklügüne isaret etti. Orta Dogu bölgesine ticaretin her geçen gün arttigini ve pazarda önemini arttirdigini aktaran Saygili, “Genel Baskanimiz Abdurrahman Kaan’in riyasetinde dünyanin en yaygin is örgütü agina sahip MÜSIAD, olarak yaptigimiz faaliyetlerle Türk is insanlarinin bölgede daha etkin olmasi için çalisiyoruz. Bu çalismalarla basta Ortadogu ve Mena Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin bölgede bir cazibe merkezi olacagini düsünüyoruz” dedi.



"Ticaret hacmini arttirmayi, üyelerimizi bekleyen firsatlari konusma imkâni bulduk"

Saygili, "Umman Ticaret Firsatlari programimizda Baskan Zahir Bin Muhammed Al Kaabi ile Türkiye ile Umman arasindaki ticaret hacmini arttirmayi, üyelerimizi bekleyen firsatlari konusma imkâni bulduk. Bölgeye yatirimin yani sira ihracat ve ithalatin gelistirilmesi noktasinda fikir alisverisinde bulunmamiz memnuniyet vericiydi. Sayin Kaabi’ye ve heyetine çok tesekkür ederiz. MÜSIAD Izmir Subesi olarak, basta üyelerimizin bölgeye ticaretini arttirmasi ve Umman’la ticari iliskilerimizin gelistirilmesi için elimizden geleni yapacagiz. Bu vesile ile kardeslik baglarimizin daha da güçlenecegine inancim tamdir" diye konustu.

Umman Sultanligi Al Buraimi Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Zahir Bin Muhammed Al Kaabi, Umman Sultanligi’nin en büyük yedi sanayi bölgesinden biri olan Al Buraimi’nin ekonomisini ve is firsatlarini açikladi.

Kaabi, "Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlettir ve yerine ayrica onun bu seviyesini üst siralara çikartan Cumhurbaskani Erdogan’dir. Ticarette ve sanayideki üretimde Türkiye’nin ilerleyisini müsahede ediyoruz. Türk mallari, Umman dâhil tüm dünyada kabul görmektedir. Bu anlamda Umman’a ve tüm Körfez bölgesine ihracat ve yatirimlarinizda sizin yaninizdayiz. Türkiye-Umman arasinda karsilikli ticaretimizi gelistirmek istiyoruz. Ihracat ve ithalat kalemlerimizde birbirimize katkida bulunacagimiz alanlar mevcut. Bu toplantimizda firsat alanlarini isaret ederek MÜSIAD üyelerinin istifade etmesini ve ülkemizdeki imkânlari kullanmalarini dile getirdik. Ikili is iliskilerimizi artirmak için buradayiz ve MÜSIAD Izmir üyelerini salgin sonrasinda Buraimi’yi daha iyi tanimaya ve is imkânlarimizi yerinde görmeye davet ediyoruz. Izmir’de bizi güzelce misafir etmesinden dolayi basta Sn. Baskan Bilal Saygili ve MÜSIAD ailesine çok tesekkür ediyorum" dedi.

Bilal Saygili Camii ve Külliyesi Ertugrul Gazi Konferans Salonunda gerçeklesen toplantida, Tunus Izmir Fahri Konsolosu Sabuhi Attar da, Umman Sultanligi Al Buraimi yatirim firsatlarini anlatti. Program soru-cevap ve hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA