MEÜ Onkoloji Hastanesi'ne Bagli Kemik Iligi Nakil Merkezi Ilk Hastasini Kabul Etti

İçel’de ilk ve tek kemik iligi nakil merkezi konumunda olan ve Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi tarafindan ruhsatlandirilarak açilisi gerçeklestirilen İçel Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi içerisinde yer alan Kemik Iligi Nakil Merkezi, ilk hasta kabulünü gerçeklestirdi.

MEÜ Onkoloji Hastanesi'ne Bagli Kemik Iligi Nakil Merkezi Ilk Hastasini Kabul Etti
Türkiye’deki yaklasik 100 kemik iligi nakil merkezinden biri olan merkez ilk hastasini kabul etti. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsari, Onkoloji Hastanesi ile bölgede çok önemli bir eksikligin giderildigini, kemik iligi naklinin de yine ihtiyaç duyulan bir saglik hizmeti oldugunu vurguladi. Çamsari, "Gerçeklestirilen ilk kemik iligi naklinin ilimiz ve bölgemizdeki hastalarimiz için çok önemli bir adim oldugunu belirtmek isterim. Hastalarimizin il disina gitmek zorunda kalmasinin önüne geçebilmenin mutlulugunu yasiyoruz. Ilimizde bir ilk olma özelligini tasiyan Kemik Iligi Nakil Merkezimiz bünyesinde verdigimiz bu hayati hizmetin ilimize, bölgemize ve tüm vatandaslarimiza hayirli olmasini temenni ediyorum" dedi.

Gerçeklestirilen ilk hasta kabulü ile ilgili bilgiler veren Iç Hastaliklari Anabilim Dali Dr. Ögr. üyesi Pelin Aytan ise Kemik Iligi Nakil Merkezi’nde gerçeklestirilen ilk hasta kabulünün bölge ve hastane için çok önemli oldugunu ifade etti.

Aytan, “Bugün bizim için çok heyecanli bir gün. Bir yildir takip ettigimiz hastamizin, kendi kök hücrelerini kendine nakletme planini yapmis durumdayiz. Bugün hastamizi servisimize yatirma sebebimiz de hastayi mobilize etmek. Yani kök hücre naklini yapmadan önce, kendi kök hücrelerini toplayip saklamak” ifadelerini kullandi.

Hastanin bundan sonraki tedavi süreci ve Kemik Iligi Nakil Merkezi’nin hedeflerinden de bahseden Aytan, "Hastamizin bugünden itibaren yatis süresi 12 gün. Bu süre tamamlandiktan sonra, uygun kök hücre sayisina ulasirsak, bunlarini saklayip toplayacagiz. Bundan 15 gün sonra da uygun görülürse, kök hücre naklini gerçeklestirecegiz. Sirada bekleyen, planladigimiz hastalarimiz da mevcut. Haftada 2-3 nakil gerçeklestirme hedefimiz var. Ilerleyen süreçlerde bunu da gerçeklestirmek istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA