Meram Millet Bahçesi Çevre Müfettislerini Agirladi

Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan organize edilen ‘Çevre Müfettisleri Bulusuyor’ etkinlikleri kapsaminda çocuklar, Meram Millet Bahçesi’nde doyasiya eglendi. Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Bakan Murat Kurum öncülügünde hayata geçirilen etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Çocuklarimiza doga ve çevre bilincinin asilanmasi amaciyla düzenlenen organizasyona ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduk” dedi.

Meram Millet Bahçesi Çevre Müfettislerini Agirladi
Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un talimatiyla, çevre hassasiyetinin olusturulmasi ve farkindaliginin artirilmasi amaciyla düzenlenen "Çevre Müfettisleri Bulusuyor" etkinligi renkli görüntülere sahne oldu. Meram Dutlu Millet Bahçesi’nde düzenlenen doga etkinligine Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Çevre ve Sehirclik Il Müdürü Hülya Sevik ile çok sayida çocuk ve aileleri katildi.

Doga etkinliklikleri kapsaminda çocuklara çevre bilincinin asilanmasini amaçlayan yarismalar düzenlenerek hediyeler verildi.

Millet Bahçesi’nde olusturulan oyun alanlarinda doyasiya eglenen çocuklar maskotlarla fotograf çektirmeyi de ihmal etmedi.

“Dogayi korumak hepimizin asli görevi olmali”

Çocuklara doga bilinci ve sevgisinin küçük yasta kazandirilmasi gerektigini vurgulayan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Insanimizin bilmesi gereken en önemli seylerden bir tanesi hiç süphesiz ki doganin insanlara degil, insanligin dogaya ihtiyaci olmasidir. Dogayi korumak küçügünden büyügüne hepimizin asli görevi olmali. Bu noktada hepimize bir takim görevler düsüyor. Çevremize sahip çikarak ve onun bizden sonrasi için de önemli bir yasamsal döngü oldugunu bilerek çevre kirliligine yol açabilecek davranislardan uzak durmak gerekiyor” dedi.

“Hepimiz birer çevre müfettisiyiz”

Baskan Kavus, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum öncülügünde baslatilan etkinliklerin, doga için önemine dikkat çekerken, “Hepimiz birer çevre müfettisiyiz. Bu tür etkinlikler doga bilincinin daha da artmasina katki sagliyor. Meram Belediyesi olarak çocuklarimizi ve ailelerini misafir etmekten mutluluk duyduk. Yesil Meram’in yöneticileri olarak her daim doga ve çevre konulu etkinliklerin içerisinde yer almaya devam edecegiz” seklinde konustu.

“El ele vererek dogamiza sahip çikmaliyiz”

Çevre ve Sehirclik Il Müdürü Hülya Sevik ise, çevre ve doga bilincinin tüm insanlik için önemli oldugunu belirterek, “Hepimizin yasam alanimiz olan dogamizi korumaya yönelik çaba sarfetmesi gerekiyor. Bu doga bizim. Çocuklarimizla, yetiskinlerimizle el ele vererek sahip çikmaliyiz. Buradan yola çikarak doga etkinligimiz ile çocuklarimiza dokunmayi amaçladik” dedi.

Kaynak: İHA