Eda Hemsire Hastaligina Ragmen Asilama Çalismalarina Gönüllü Katiliyor

Saglik Bakani Koca'nin sosyal medyadan tesekkür ettigi hemsire Eda Meral: 'Bir an önce virüsten kurtulalim diye hepimiz özveriyle çalisiyoruz. Tek dilegimiz salgini bir an önce atlatmak, bundan kurtulmak ve eski günlerimize dönmek'

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asilama çalismalarindaki fedakarligindan ötürü sosyal medyadan tesekkür ettigi Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi'nde görevli hemsire Eda Meral, hastaligina ragmen asilama çalismalarina gönüllü destek veriyor.

Hastanenin gögüs, kalp ve damar cerrahi servisinde görev yapan iki çocuk annesi Meral, Kovid-19 ile mücadeleye destek olmak için asil görevinin yaninda asilama çalismalarina da gönüllü katiliyor.

Yakin zamanda pankreasindaki tümör nedeniyle ameliyat geçiren ve tedavi süreci devam etmesine ragmen görevinin basinda olan Meral, salginin bir an önce sona ermesi için tüm saglik çalisanlari gibi canla basla çalisiyor.

Meral, gazetecilere yaptigi açiklamada, salginla mücadelede en ön safta yer alan saglik çalisanlarinin büyük bir özveri ve fedakarlikla görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Salgin nedeniyle herkesin sevdikleriyle aralarina mesafe koymak zorunda kaldigini ifade eden Meral, "Kesinlikle asimizi yaptiralim, askeri okulda okuyan oglumu bir yildir salgin nedeniyle göremiyorum. Bu asilama biterse insallah çocuguma kavusacagim, o yüzden herkes asisini yaptirsin." dedi.

Meral, salginla mücadelede saglik çalisanlarinin yükünü azaltmak için herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat etmesi gerektigini dile getirdi.

Yakin zamanda pankreasindaki tümör nedeniyle ameliyat geçirdigini ve tedavi sürecinin devam etmesine ragmen görevinin basinda oldugunu anlatan Meral, sözlerini söyle sürdürdü:

"23 yildir hemsire olarak çalisiyorum, gögüs, kalp, damar cerrahi servisi sorumlusuyum, ayni zamanda asi çalismalarinda arkadaslarima yardim ediyorum. Ocak ayindan beri hepimiz özveriyle asilarimizi yapiyoruz, isimi çok seviyorum. Bir an önce virüsten kurtulalim diye hepimiz özveriyle çalisiyoruz. Tek dilegimiz salgini bir an önce atlatmak, bundan kurtulmak ve eski günlerimize dönmek."

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin hastanedeki özverili çalismalarindan dolayi kendisine sosyal medya hesabindan tesekkür ettigini dile getiren Meral, bunun kendisini hem duygulandirdigini hem de gururlandirdigini kaydetti.
Kaynak: AA