Bakan Varank, Kepçe Operatörlügü Yaparak Kirikhan OSB'nin Altyapi Çalismalarini Baslatti Açiklamasi

'Belediye baskanimizin bizden 5 milyon liraya kadar bir talebi oldu, geri kalan bütün ihtiyaçlari 'biz tamamlayacagiz' dedi. Insallah biz kendisine 5 milyon liralik bir kaynagi Bakanligimiz imkanlarindan ayarlayacagiz ve onun üstüne belediyemiz bütün bölgenin altyapisini kendisi tamamlayip sanayicilerimize teslim edecek'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Hatay'in Kirikhan ilçesinde kurulacak Kirikhan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) altyapi çalismalari için ilk kepçeyi vurdu.

Varank, Kirikhan OSB için tahsis edilen alanda incelemede bulundu. Bölgeye getirilen kepçeye binerek operatörlük yapan Varank, altyapi çalismalarini da baslatti.

Daha sonra burada açiklamada bulunan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak her zaman Hatay'in ihtiyaçlari ve talepleriyle ilgili Vali Rahmi Dogan, milletvekilleri ve belediye baskanlariyla irtibat halinde olduklarini söyledi.

Varank, Kirikhan OSB'nin 860 dönümlük bir alan oldugu bilgisini vererek söyle devam etti:

"Insallah burada 51-52 sanayi parseli çikacak. Burada valimizle belediye baskanimiz, ilk çalismalari kendi imkanlariyla baslatti. Biraz önce biz de onlara hem destek olmak hem moral vermek için çalismalarda is makinelerini de kullanmis olduk. Tabii Hatay, kültürüyle, turizmiyle, tarimiyla çok önemli sehir ama bunun yaninda sanayide de çok hizli ilerleyen bir sehir. Açilisini yaptigimiz Mobilyacilar Sanayi Ihtisas Sanayi Sitesi bölgeye bir canlilik getirecek. Farkli ilçelerimizden farkli OSB talepleri var. Hepsini biz Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak degerlendiriyoruz, elimizden gelen bütün destegi kendilerine veriyoruz. Kirikhan'in da bu OSB'nin bu bölgeye büyük bir sevk getireceginin, yatirimlari tetikleyeceginin farkindayiz. Insallah Kirikhan OSB, belediyemizin faaliyetleriyle, is makineleriyle, kendi gayretleriyle baslamis oldu ama biz de Bakanlik olarak gerekli destekleri vererek bir an önce bu organize sanayi bölgesinin altyapisinin hazir hale getirilmesini saglayacagiz ve buralari sanayicilerimize tahsis edecegiz."

Üretim ve istihdamin önemine isaret eden Varank, "Hatay'da biz üretimle, istihdamla gündeme gelmek istiyoruz. Insallah önümüzdeki dönemlerde sanayi sektöründe çok daha basarili bir Hatay'i görebilecegiz. Burada tabii OSB'nin öncelikle altyapisinin tamamlanmasi gerekiyor. Belediye baskanimizin bizden 5 milyon liraya kadar bir talebi oldu, geri kalan bütün ihtiyaçlari 'biz tamamlayacagiz' dedi. Insallah biz kendisine 5 milyon liralik bir kaynagi Bakanligimiz imkanlarindan ayarlayacagiz ve onun üstüne belediyemiz bütün bölgenin altyapisini kendisi tamamlayip sanayicilerimize teslim edecek." dedi.

- Deneme üretimlerinin yapildigi Türkiye'nin tek toz klor üretim tesisini inceledi

Kirikhan OSB'deki incelemelerinin ardindan bölgenin en büyük temizlik malzemeleri üretim tesisi Koruma Temizlik AS'yi ziyaret eden Varank, burada yetkililerden bilgi aldi.

Varank, gazetecilere, Hatay'in dogasiyla, turizmiyle ve tarimiyla çok güçlü sehirlerden oldugunu, sanayide de önemli yatirimlara ev sahipligi yaptigini söyledi.

Ziyaret ettikleri tesisin ise Türkiye'deki tek toz klor üretim tesisi oldugunu belirten Varank, sunlari kaydetti:

"Koruma Temizlik firmamizin burada çok önemli yatirimlari var, hidroklorik asit, klor gibi özellikle temizlik ürünlerinin ham maddelerini bu tesisimiz üretiyor. Içinde bulundugumuz bu tesiste, yeni tamamlanan, Türkiye'deki tek toz klor üretim tesisi su anda deneme üretimleri yapiliyor. Insallah bu tesiste 1 ay sonra, 20 milyon dolarlik bir yatirimdan bahsediyoruz, üretime geçecek. Üretime geçtiginde de Türkiye'nin bütün toz klor ihtiyacini artik bu tesisimiz görüyor olacak. Önemli bir cari açigin engellenmesine de katki saglamis olacak. Tabii kimya sektörü çok önemli bir sektör. Temizlik firmamiz Türkiye'nin her tarafinda yatirimlari olan ve Türkiye'nin tek Kimya Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin oldugu GEBKIM'in de yönetim kurulu baskani bu firmanin sahibi. Kendileriyle biliyorsunuz son dönemde Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin ülkemize yapacagi petrokimya yatirimlariyla ilgili görüsmelerimiz oldu. Tabii biz Türkiye'nin her tarafinda tek gündem maddesi olmasini istiyoruz. Bu da yatirim, istihdam, üretim ve ihracat. Iste bunun gibi tesisler, bunun gibi mütesebbislerimizin basardigi yatirimlar da iste Türkiye'de tek duymak istedigimiz yatirim, istihdam, üretim, ihracat gündeminin en önemli destekleyicileri."

Varank, Hatay'i Türkiye sanayisinde ve ekonomisinde çok daha iyi yerlere tasiyacaklarini ifade etti.

Bakan Varank'a, Hatay Valisi Rahmi Dogan, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kirikhan Belediye Baskani Ayhan Yavuz, Iskenderun Belediye Baskani Fatih Tosyali ve diger yetkililer eslik etti.
Kaynak: AA