Asilamada Türkiye 1'Incisi Olan Edirne'de, Evde Asi Ekipleri Seferber Oldu

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi verilere göre Kovid-19 ile mücadele kapsaminda nüfusa oranla asilamada Türkiye birincisi olan Edirne’de, saglik ekipleri engelli kisilerin ikinci doz asilarini evlerinde yapmak için seferber oldu.

Asilamada Türkiye 1'Incisi Olan Edirne'de, Evde Asi Ekipleri Seferber Oldu
Saglik Bakani Fahrettin Koca, dün asilanma orani en yüksek olan 10 ili açikladi.

Bakan Koca’nin açikladigi verilere göre; Türkiye’de asilama orani en yüksek il olan Edirne’de, Saglik Müdürlügü bünyesinde olusturulan asi ekibi, sahada çalismalarini sürdürüyor. Edirne’de engelli vatandaslarin ikinci doz asilarini uygulamak için seferber olan asi ekipleri, bedensel engelli 51 yasindaki Bahriye Koca Kahya’nin Covid-19 asisini evinde yapti.

“Asi için hep bu ani bekledik”

Engelli ablasina evde asi yaptiklari için saglik çalisanlarina tesekkür eden kardes Fahriye Kaymak, ablasinin hep bugünü bekledigini söyledi.

Ilk doz asisi vuruldugunda ablasinin çok mutlu oldugunu ifade eden Kaymak, ikinci doz asisi vurulunca ablasinin çok daha mutlu oldugunu belirtti.

Engelli vatandaslari unutmayip evde asi uygulamasi sagladiklari için Saglik Bakanligi’nda bulunan ve bu süreçte emegi geçen herkese tesekkür ettiklerini söyleyen engelli vatandasin yegeni Arzu Kiliç da, sirasi gelen tüm vatandaslara asi olmalari çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA