Yalova'da Gögsüne Parmaklik Demiri Saplanan Çocuk Iyilesiyor

Hastanede doktorun sedyeye çikip çocugun duran kalbine masaj yapmasi güvenlik kamerasinca görüntülendi.

Yalova'da Gögsüne Parmaklik Demiri Saplanan Çocuk Iyilesiyor
Yalova'da gögsüne parmaklik demiri saplanan ve kalp masaji uygulanmasinin ardindan ameliyata alinan çocuk, iyilesmeye basladi.

Kentte 16 Haziran'da evlerinin bahçesindeki agaca kardesiyle erik toplamak için çikan Hamza Dag (12), dengesini yitirerek demir parmaklikli bahçe korkulugunun üzerine düstü.

Annesi ve komsularinca kentteki bir özel hastaneye götürülen yarali çocuk, sedyeye çikan kalp ve damar cerrahisi uzmani Dr. Sarkhan Hasanov tarafindan duran kalbine masaj yapilarak, acilen ameliyat edildi.

Çocugun hayata döndürüldügü müdahale, hastanenin güvenlik kamerasinca kaydedildi.

Operasyon sonrasi saglik durumu düzelmeye baslayan Hamza için doktorlar, "Bu senin ikinci dogum günün." diyerek pasta kesti. Anne Yadigar ve baba Cevdet Dag ise Hamza'yi sagligina kavusturan doktorlara ve saglik çalisanlarina tesekkür etti.

- "Küçük bir delik olarak gözükse de kalbin içinde tahribat büyüktü"

Ameliyati gerçeklestiren Prof. Dr. Noyan Temuçin Ogus, gazetecilere yaptigi açiklamada, kalbin içine giren kesici ve delici yaralanmalarda cismin, birkaç kat deriden geçtigini, disaridan küçük bir delik olarak gözükse de içeride büyük tahribata yol açabildigini söyledi.

Hamza'da da bu durumun söz konusu oldugunu belirten Ogus, su bilgileri paylasti:

"Kaburgalarinin arasindan giren cisim sag kalbi yaralamis. Kalbin disinda elastik bir zar var, bizim perikard dedigimiz, bunu delmis oradan kalbe girmis. Disariya dönük kanama yok fakat ani gelisen bir olay bu. Kalp kanla dolana, baski yapana ve artik genisleyip içine kan alamayacak hale gelene kadar hayatta kalabilir hasta ama ondan sonrasi mümkün degildir. Dolayisiyla burada en önemli sey tabii bir an evvel karari verip müdahale edebilmek. Nihayet aramizda Hamza çok sükür. Çok sevindirici bir olay."

Dr. Hasanov ise hemen sedyenin üstüne atlayip kalp masaji yaptigini anlatarak, "???????Çok sükür müdahalemizi yapabildik, sorun yasamadi. Simdi aramizda. Bir hayati kurtardik ve mutluyuz." dedi.
Kaynak: AA