Toros Üniversitesi Hemsirelik Bölümünde Mezuniyet Sevinci

Toros Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü 2020-2021 akademik yili mezunlarini verdi. Çiçegi burnunda hemsireler, mezuniyet sevinci yasadi.

Toros Üniversitesi Hemsirelik Bölümünde Mezuniyet Sevinci
Toros Üniversitesinden yapilan açiklamaya göre, Bahçelievler Kampüsü bahçesinde gerçeklesen Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Yemin ve Mezuniyet Törenine Rektör Prof. Dr. Ömer Ariöz, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fügen Özcanarslan, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Törende, Hemsirelik Bölümü birincileri Raziye Nur Çelik ve Emine Günes, mezun ögrenciler adina birer konusma yapti. Bölüm birincileri Çelik ve Günes, yaptiklari konusmada, "4 yil önce çiktigimiz bu yolu bugün burada sonlandiriyoruz ve mezun oluyoruz. Yorucu olmakla birlikte bir o kadar da dolu ve zevkli geçen egitim ögretim sürecini tamamlamis bulunmaktayiz. Hemsirelerin bilgi, beceri, yargi yetisini mesleki etik ilkeler ve degerler dogrultusunda birlestirerek özenli ve saygili bir tutumla bakim vermemiz gerektigini siz degerli hocalarimizdan ögrendik ve içsellestirdik. Hemsirelik için rehber kurallar içermesi bakimindan çok önemli olan hemsirelik andimizi hep birlikte okuyarak bu onurlu meslegimizi layikiyla uygulayacagimiza söz vermis olacagiz. Bu yolda bizlerden rehberligini esirgemeyen degerli hocalarimiza ve her türlü desteklerinden dolayi ailelerimize tesekkürü borç biliriz. Bu dört yil boyunca Toros Üniversitesinin bir mensubu olmaktan gurur duyduk, bu gururu mesleki yasantimiz boyunca tasiyacagimizdan emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandi.

“Mesleginizi her kosulda layigi ile yerine getireceginize olan inancim tamdir”

Dekani Prof. Dr. Özcanarslan da hemsireligin saglik bakimina temellenmis bir meslek olmanin yani sira, insanlik için üstlenilmis olaganüstü bir sorumluluk olduguna dikkat çekti. Özcanarslan, “Hemsirelik andi, sadece mezuniyet törenlerinde ya da göreve baslamadan önce okunan bir metin olmayip; hemsirelik mesleginin sorumluluklarinin ve statüsünün sekillenmesinde etkili olup, meslegin ilk etik kodlari olarak kabul görmektedir. Ant, hemsirelik için rehber kurallar içermesi bakimindan önemlidir. Dolayisi ile hemsirelik andinin, hem bireysel hem de mesleki sorumluluk yükledigi fark edilmektedir. Degerli ögrencilerim, andinizi okudugunuz andan sonra artik hemsirelik mesleginin birer üyesi olacaksiniz. Mesleginizi her kosulda layigi ile yerine getireceginize olan inancim tamdir. Gönül isterdi ki, sizleri buradan aileleriniz ile birlikte gerçeklestirecegimiz güzel bir mezuniyet töreni ile ugurlayalim. Bu konuda üzgünüm. Ancak kapimiz her zaman sizlere açik olacaktir. Egitiminiz boyunca oldugu gibi bundan sonraki meslek yasantinizda da ihtiyaç duydugunuz her anda mesleginiz ile ilgili destegimizin devam edeceginden emin olabilirsiniz" diye konustu.



“Her meslek kutsal ama bu meslek daha kutsal”

Rektör Prof. Dr. Ariöz ise salgin sürecinde ülkenin yarinlari, gelecegi ögrencilere hasret kaldiklarini belirterek, "Saglik alani bizim en çok övündügümüz gruplarin basinda geliyor. Türkiye’deki bugünkü sistem ve ilerleme hizi, yaptiginiz isin neticesi açisindan çok kutsal bir meslek yapacaksiniz. Her meslek kutsal ama yazarimizin sözünde dedigi gibi ‘herkes esittir ama bazilari daha esittir’. Bunun için de her meslek kutsal ama bu meslek daha kutsal. Burada 4 yil boyunca çok güzel anilarinizin oldugunu umuyorum. Son iki senenize pandemi süreci damga vursa da bu süreci de atlatmaya devam ediyoruz. Mutlaka daha iyisini yapmaya çalisin, etik degerlerinizden, kültürel degerlerinizden ödün vermeyin. Mezun olmak demek, bu olayi burada bitirmek degil, bu kapilar her zaman size açik. Artik hocalariniz ile meslektas oldunuz. Bundan sonraki hem meslek hayatinizda hem sahsi hayatinizda basarilar diliyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan mezun ögrenciler hemsirelik yemini edip kep firlatarak mezun olmanin gururu ve sevincini yasadi.
Kaynak: İHA