Tarsus Su Parkinda Yüzme Sezonu Açildi

Tarsus Belediyesi bünyesinde Atatürk Gençlik Parki içerinde hizmet veren yüzme havuzu ’Tarsus Su Park’ta, 2021 yili yaz sezonunun açildigi bildirildi.

Tarsus Su Parkinda Yüzme Sezonu Açildi
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Tarsuslulara sicak yaz günlerinin bunaltici havasinda serinleme imkanlarindan birisini sunan Tarsus Su Park havuzu, pandemi süreci nedeniyle geçen yil oldugu gibi bu sezonda geç açilmak zorunda kaldi. Tarsus Su Park yüzme havuzu, kapali oldugu günlerde bakim onarimdan geçirilirken, alinan su numunelerinin laboratuvarlarda analiz edilmesi ve gerekli hijyenik sartlar olusturulmasinin ardindan vatandaslarin ihtiyaçlarina karsilik verecek düzeye getirildi.

Sosyal mesafe kurallarinin geçerli olacagi ve bulas riskine karsi tüm önlemin alindigi yüzme havuzu, sali günleri 11.30- 16.30 saatleri arasinda sadece kadinlara, pazartesi, çarsamba, persembe ve cuma günleri karma sekilde 10.30- 16.30 saatleri arasinda, cumartesi aile günü ve pazar günleri ise karma sekilde hizmet verecek. Vatandaslarin gönül rahatligi ile tamamen hijyenik kosullarda yüzme havuzunun hizmetlerinden faydalanmalarina imkan saglamak için sürekli dezenfeksiyon islemine tabi tutulan Tarsus Su Parki, ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Havuz giris fiyatlari artisa gidilmeden geçen yil oldugu gibi 25 TL olarak belirlenirken, persembe günü ise halk gününe özel ücret 15 TL olacak. Özel ve deneyimli egitmeler esliginde yüzme kurslarina ev sahipligi yapacak olan Tarsus Su Pak havuzunda, 7’den 70’e tüm vatandaslara yüzme ögretilebilecek. 15 is gününü kapsayacak olan bu hizmetin bedeli 250 TL olarak belirlendi. Tarsus Su Park’ta havuz basinda dügün organizasyonlari da yapilabilecek.

Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, belediyelerin yasamin her alaninda vatandaslarin memnun olacagi ve ihtiyaçlari olan hizmetleri üretmesi gerektigini ifade ederek, "Belediyelerin görevi sadece yol yapmak, temizlik yapmak degildir. Bu düsünceden hareketle biz mevsim sartlari ve saglik kosullarina uygun hizmetleri halkimiza sunmak için çaba sarf eden, ona göre proje üreten bir anlayisla hareket ediyoruz. Bu nedenle, yaz sicaklarinin en yogun ve bunaltici sekilde hissedildigi bir bölgede yasam sürerken, yönetim olarak elimizden geldigince Tarsus halkini, gençlerimizi, çocuklarimizi temiz hijyenik bir ortamda serinletebilmek, eglendirebilmek hem de yaz tatillerini keyifli bir hale getirebilmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Havuzun açilmasinin, pandemi süreci nedeniyle zorunlu olarak geçen yil oldugu gibi biraz geciktigini söyleyen Bozdogan, "Ancak bizim için öncelik insanlarimizin sagligidir. Havuzumuzu halkimizin hizmetine sunabilmek, gönül rahatligi ile serinlemelerine olanak saglamak için tam anlamiyla hijyenik duruma getirmek ve yasaklarin sona ermesini bekledik. Yine saglik tedbirlerini en üst seviyede tutarak bu hizmetimize kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Yaz sicaklarindan bunalan tüm halkimizdan yüzme havuzumuz güzel ve serin ortamindan faydalanmaya davet ediyorum" diye konustu.

Ailelere de seslenen Bozdogan, bogulma vakalarini yasamamak ve ömür boyu vicdan azabi çekmemek için çocuklarin suya girilmeyecek yasak bölgelerde gözden uzakta tutulmamasi gerektigini ifade etti.

"Çocuklarinizin irmaklarda ve sulama kanallarinda suya girmelerini önlemek için lütfen takipçisi olun" diyen Bozdogan, çocuklarin yüzme havuzuna yönlendirilmesini istedi.
Kaynak: İHA