Sudan Ve Misir Arasinda Askeri Is Birligi Anlasmasi Imzalandi

Sudan ve Misir ordulari arasinda is birligi anlasmasina imza atildi.



Sudan ordusundan yapilan açiklamaya göre, baskent Hartum’da Misirli askeri yetkililer ile yürütülen görüsmelerin ardindan iki ordu arasinda is birligi mutabakat zapti imzalandi.

Anlasmaya Sudan Genelkurmay Baskani Muhammed Osman el-Hüseyin ile Misir Genelkurmay Baskani Muhammed Ferid Hicazi imza atti.

Hüseyin, iki ülke arasindaki iliskilerde kayda deger gelismeler yasandigini belirtirken, Misirli mevkidasi Hicazi de iki ülkenin köklü iliskilere sahip oldugunu ifade etti.

Anlasma hakkinda detay paylasilmadi.

Misir ile Sudan arasindaki askeri iliskiler, Etiyopya’nin Nil Nehri üzerine insa ettigi ve Afrika’nin en büyük hidroelektrik santrali olacak Büyük Rönesans Baraji’nin (Hedasi) iki ülkeyi etkilemesi üzerine son dönemde yakinlasma göstermis, Misir ve Sudan son olarak kara, deniz ve hava kuvvetlerinin katildigi ”Nil Koruyuculari” adli ortak tatbikat düzenlemisti.

Misir ve Sudan, Etiyopya'nin ortak anlasmaya yanasmadigini ileri sürerek, Nil Nehri'ndeki su akisinda yasanan olumsuz bir duruma seyirci kalmayacaklarini açiklamisti.

Kaynak: AA