Rusya, 8 Bölgeye Daha Zorunlu Asilama Kurali Getirdi

Rusya’da yeniden artisa geçen korona virüs vakalari ve halkin asilara ragbet etmemesi nedeniyle 8 bölgede daha belirli kategorilerde zorunlu asilama sarti getirildi.

Rusya, 8 Bölgeye Daha Zorunlu Asilama Kurali Getirdi
Rusya’da günlük vaka sayilarinin 20 bini geçmesi ve halkin korona virüs asilarina ilgi göstermemesi nedeniyle kritik bölgeler için yeni kurallar getirilmeye devam ediliyor. Rusya Insan Sagligi ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Baskani Anna Popova alinan yeni kararlar ile ilgili basin toplantisi düzenledi.

Popova, vaka sayilarinin arttigi 8 bölgede bazi meslek gruplari için asilama sarti getirildigini duyurdu. Ülkenin bazi bölgelerinde vaka sayilarinin tirmanisa geçtigini vurgulayan Popova, "Su anda hemen hemen tüm bölgelerde farkli yogunluklarda bir büyüme dinamigi söz konusu. Bugün itibariyla salgin durumuna bagli olarak mesleki risk gruplari için zorunlu asilama, ülkenin 10 bölgesinde uygulaniyor. Pazartesi gününden itibaren 8 bölgeyi daha bu listeye dahil ediyoruz" dedi.

En fazla vakanin "nüfusun en aktif kesimi" olarak adlandirilan 20-39 yas grubunda tespit edildigini kaydeden Popova, bu yas araligindaki vaka sayilarinin diger yas gruplarina oranla daha çok artis gösterdigine isaret etti. Popova yalnizca Yakutistan bölgesinde vaka egrinin asagiya dogru seyrettiginin altini çizdi.

Ülkede daha önce baskent Moskova, Moskova bölgesi, St. Petersburg, Tula, Sahalin, Yakutistan, Nenets Özerk Bölgesi, Leningrad, Kuzbass, Kuban ve Tver için belirli kategorilerdeki vatandaslar için zorunlu asilama getirilmisti.

Vaka sayilari 20 binin üzerinde

Rusya Korona Virüs ile Mücadele Merkezine göre ülke genelinde son 24 saatte 20 bin 393 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayisi 5 milyon 409 bin 88’e yükseldi. Ülkede son 24 saatte virüs nedeniyle 601 kisi hayatini kaybederken, toplam can kaybi ise 132 bin 64’e ulasti. Son 24 saatte iyilesenlerin sayisinin yeni vaka sayisinin altinda kaldigi ülkede 14 bin 24 kisi virüsü yenerek sagligina kavustu. Iyilesenlerin toplam sayisi ise 4 milyon 929 bin 639 olarak açiklandi.
Kaynak: İHA