Rektör Namik Ak Açiklamasi 'Her Gencimizin Milletimize Ve Tüm Insanliga Katkilar Vermesini Temenni Ediyorum'

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan 26-27 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilecek olan Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) girecek adaylara basari diledi.

Rektör Namik Ak Açiklamasi 'Her Gencimizin Milletimize Ve Tüm Insanliga Katkilar Vermesini Temenni Ediyorum'
Rektör Namik Ak, adaylara bazi hatirlatmalarda da bulunarak, "Milletimizin yüksek ümitler bagladigi, gözümüzün nuru gençlerimiz, mesleki hayatlarini belirleme noktasinda önemli bir basamak olan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) ile mühim bir asamayi geçerek üniversite hayatina adim atmis olacaklar. Gençlerimizin zorlu ve uzun bir egitim-ögretim hayatinin ardindan büyük bir çaba ve emekle hazirlandiklari YKS, gençlerimizin hayalini kurduklari meslege ulasabilmeleri için bir ölçme ve seçme sinavi mahiyetini tasimaktadir. Üniversite adaylarinin bilgi birikimlerini ölçme ve belli alanlardaki sorulara verecekleri cevaplari tespit etmenin yani sira onlarin dikkat, konsantrasyon, stresle basa çikabilme, zaman yönetimi gibi farkli yeteneklerini de gün yüzüne çikaran YKS, kendilerine hayatin azimle, ciddi ve disiplinli çalisma sonucunda kazanilacagini hatirlatan bir sinavdir. Bununla birlikte her sinavin maddi kazanimlarinin yani sira manevi olarak da gençlerin kisiliklerinin güçlenmesine ve kararliliklarinin artmasina yardimci oldugu unutulmamalidir. Ayrica gençlerimiz, hayatin yalnizca belli bir meslek dalindan ibaret olmadiginin farkinda olarak kendilerini baska alanlarda da gelistirebileceklerinin ve basariyi farkli kosullarda da yakalayabileceklerinin mümkün oldugunu hatirdan çikarmamalidirlar. Yüksekögretim Kurumlari Sinavina girecek olan gençlerimize simdiden basari ve kolayliklar diliyor; her gencimizin hayalini kurdugu alanda egitim görmesini ve basariya ulasmasini, her ne meslege sahip olursa olsun bilegiyle, yüregiyle ve döktügü alin teriyle milletimize ve tüm insanliga yüksek düzeyde katkilar vermesini temenni ediyorum” dedi.

Rektör Ak, sunlari kaydetti: "Adaylar, yanlarinda https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alacaklari renkli ya da siyah beyaz kagida basilmis Sinava Giris Belgelerini muhakkak bulundurmalilar. Bunun yani sira adaylar nüfus cüzdanlari ya da geçerli kimlik belgelerini muhakkak getirmeliler. Aksi halde adaylarin sinava alinmasi mümkün degildir. Adaylar, sinava gelirken yanlarinda veya üstlerinde seffaf/numarali gözlük, seffaf pet sise içinde su, basit anahtar, basit tel toka ve kemer, basörtü için toplu igne ve basit piercing, halka alyans, ulasim karti ve para bulundurabilir ancak bunlarin disinda her türlü metal ve plastik esya, elektronik cihaz, çanta, cüzdan, cep telefonu, banka karti, kol saati, taki, aksesuar, günes gözlügü, defter, kalem, silgi, kagit, yiyecek ve içecek vs bulunduramazlar. Adaylar sinav binasina en fazla sinavin baslama saatinden 15 dakika öncesine kadar alinabilecek; daha sonra gelen adaylar ise her ne sebeple olursa olsun sinava alinmayacaktir. Adaylarin tüm bu hususlara ve ÖSYM tarafindan kendilerine yapilan diger uyarilara dikkat etmeleri sinavlarinin saglikli bir sekilde yürümesi için önemlidir."
Kaynak: İHA