(Özel) Istanbul'da Film Sahnelerini Aratmayan Gasp Açiklamasi Yarim Milyon Lira Var Sanip Silahla Vurdular

Çaglayan’da motosiklet ve plakasi mavi bantla kapatilmis bir kapali kasa minibüsle bankaya giden adami takibe alan 6 gaspçi, yarim milyon lira çektigini zannettikleri adami tünelde önünü keserek önce silahla vurdu ardindan da 7 bin lirasini gasp etti.

(Özel) Istanbul'da Film Sahnelerini Aratmayan Gasp Açiklamasi Yarim Milyon Lira Var Sanip Silahla Vurdular
Olaydan sonra kaçan gaspçilar, olaya sahit olan bir vatandasin aldigi görüntü kaydi ihbarini da degerlendiren Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan evlerinde kiskivrak yakalandi. Film sahnelerini aramayan korku dolu o anlari ise cep ve güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Olay, geçtigimiz Pazar günü saat 22.00 siralarinda Kagithane Gürsel Mahallesi Kagithane Caddesi üzerindeki Çaglayan Tüneli’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokaga çikma kisitlamasinin oldugu gün aksam saatlerinde banka ATM’sine giden Aydin Y., buradan 7 bin lira çekti. Y. ardindan aracina binerek evine gitmek üzere yola koyuldugu esnada tünel girisinde önü, plakasi mavi bantla kapatilmis kapali kasa minibüs ve motosikletli tarafindan kesildi. Araçtan inen bir sahis Y.’yi silahla ates açarak omzundan yaraladiktan sonra diger sahista 7 bin lirasini gasp etti. Yasananlar ise cep ve güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Önce vurdular sonra gasp ettiler

Olayin ardindan Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri gasp olayina karisan sahislari yakalamak için çalisma baslatti. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, olaya sahit olan bir vatandasin süphe üzerine kayda aldigi görüntüyü de temin ederek çalismalari derinlestirdi. Teknik takip incelemesi de yapan Kagithane polisi, kapali kasa minibüsün 34 SG 4237 plakali oldugunu belirledi.

Plakayi mavi bantla kapatmislar

Bunun üzerine minibüsün kayitli oldugu sirketi bulan ekipler, sürücünün “uyusturucu madde kullanmak” suçundan emniyette kaydi olan Murat U. (30) oldugunu tespit etti. Sahis Talatpasa Mahallesi’ndeki adresine baskin düzenleyen Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan yakalanirken, olayda kullanilan minibüs de ele geçirildi. Ifadesi alinan U., olayi 6 kisiyle birlikte Persembe günü planlayarak gerçeklestirdigini itiraf etti. Aracin plakasini mavi bantla kapattigini söyleyen U., yüklü miktarda para oldugunu zannettikleri sahsi tünele kadar takip ettikten sonra burada ates ederek gasp ettiklerini ifade etti.



Kagithane polisi gaspçilari ayni gece yakaladi

Bunun üzerine çalismalara devam eden Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, gasp olayina karisan Fikri Ö. (23), Oguzhan K. (23), “kasten yaralama” suçundan kaydi olan Tayfun K. (19), Kazim Can G. (18) ve Ömer Y.’yi (18) adreslerinde kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi. Yapilan aramalarda Fikri E.’nin evinde olayda kullandigi tabanca, Tayfun K.’nin evinde ise olayda kullanilan kurusiki tabanca da ele geçirildi. Gözaltina alinan sahislar, konuyu kendilerinin gerçeklestirdigini ve sahista yüklü miktarda para oldugunu düsündüklerini itiraf etti.

6 gaspçi tutuklandi

Hastanede saglik kontrolünden geçirilmelerinin ardindan emniyete götürülen 6 gaspçi burada sorgulanarak ifadesi alindi. Emniyette “silahli gasp”, “silahla yaralama”, “atesli silahlar kanununa muhalefet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarindan adli islemleri yapilan süpheliler, islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA