Öz Saglik-Is Sendikasi Genel Baskani Sert, Karabük'te Konustu Açiklamasi

'Kamuda herkes kadroya sahip oldu. Bu kolay bir süreç degil. Kadro konusunda iradesini ortaya koyan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ediyorum'

Öz Saglik-Is Sendikasi Genel Baskani Sert, Karabük'te Konustu Açiklamasi
Öz Saglik-Is Sendikasi Genel Baskani Devlet Sert, kamuda herkesin kadroya sahip oldugunu belirterek, "Bu kolay bir süreç degil. Kadro konusunda iradesini ortaya koyan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ediyorum." dedi.

Öz Saglik-Is Sendikasi Il Baskanliginca kentteki bir dügün salonunda düzenlenen etkinlige katilan Sert, 2014'te kurulan sendikanin Hak-Is Konfederasyonunun ikinci büyük sendikasi oldugunu söyledi.

Sert, 696 sayili Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda taseron firmalar üzerinden çalisanlarin kadroya geçirildigini animsatarak, "Kamuda herkes kadroya sahip oldu. Bu kolay bir süreç degil. Kadro konusunda iradesini ortaya koyan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ediyorum. Dünyanin hiçbir ülkesinde taseronlar üzerinden çalisilip asil kadroya geçirilen hiçbir ülkeyi bana gösteremezsiniz." ifadelerini kullandi.

6552 sayili yasadan bahseden Sert, sunlari kaydetti:

"Saglik ve sosyal hizmet alaninda 20 yil o kurumlara hizmet ederken giris çikis yaptirilarak senenin 11 ay 29 günü çalistirip 1 gün is akdini feshederek kidem tazminatlarimiz elimizden giderdi. Izinlerimiz yoktu. Maaslarimizi bankadan alamiyorduk. En önemlisi bu yasayla herkesin is güvencesini sagladik. Bu önemli bir adim. Daha sonra toplu sözlesme süreçlerine girdik."

Etkinlige, Öz Saglik-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Süleyman Dogan, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Galip Sökmen, Özçelik-Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Ulvi Üngören, sendika temsilcileri ve üyeler katildi.
Kaynak: AA