'Mesleki Egitimde 1000 Okul Projesi' Ödül Töreni Düzenlendi

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk: 'Yaklasik 7 bin mesleki teknik lise ögrencimiz müzik ve resim alanlarinda özel egitimler aldi'.

Güzel sanatlar liselerinde ögrenim gören ögrenciler ile ögretmenler tarafindan "Mesleki Egitimde 1000 Okul Projesi" kapsamindaki okullarda ögrencilere resim ve müzik egitimi verildi.

Mesleki egitimi güçlendirmek ve okullar arasi basari farklarini azaltmak için gelistirilen proje kapsaminda güzel sanatlar lisesi ögrencileri, meslek lisesindeki akranlariyla ayni faaliyette bulustu.

Gönüllü güzel sanatlar lisesi ögrencileri ve ögretmenleri, meslek liselerindeki ögrencilere resim ve müzik egitimi verdi.

Çevrim içi yapilan faaliyetlerin ardindan egitim alan ögrenciler arasinda yarisma düzenlendi. Resim ve müzik alanindaki çalismalariyla bulunduklari illerde ilk 3'e giren ögrenciler ödüllendirildi.

- "Bütün ögrencilerin sanatsal faaliyetlerin içinde olmasini hedefliyoruz"

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ve Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, düzenlenen ödül törenine katildi.

Mesleki egitim ve sanat egitiminin bir arada konusuluyor olmasinin çok yakin hususlarin bir araya gelmesi anlamini tasidigini belirten Bakan Selçuk, bütün ögrencilerin sanatsal faaliyetlerin içinde olmasini, iyi izleyiciler ve dinleyiciler olmasini hedeflediklerini kaydetti.

Selçuk, bu dogrultuda "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Bulusuyor" faaliyetinin bir yarismayla sonuçlandirildigina isaret ederek, su ifadeleri kullandi:

"Bu etkilesimde 92 güzel sanatlar lisesinden 996 mesleki ve teknik lisesine yol açildi ve yaklasik 7 bin mesleki teknik lisesi ögrencimiz müzik ve resim alanlarinda özel egitimler aldi. Bu egitimleri arkadaslarina 1000'in üzerinde güzel sanatlar lisesi ögrencimiz verdi. Ayrica 22 sivil toplum kurulusu da bu faaliyete destek oldu. Inaniyorum ki hayranlik uyandiran bu dayanisma, bundan sonra yapilacak birçok çalismaya örnek teskil edecek."

Programda resim ve müzik alanindaki çalismalariyla bulunduklari illerde ilk 3'e giren ögrenciler ödüllendirildi.
Kaynak: AA