Meslek Ve Güzel Sanatlar Liselerinin Enerjilerini Birlestiren Yarismada Dereceye Girenlere Ödül

ANKARA – Mesleki Egitimde 1000 Okul Projesi kapsaminda Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin akranlarina verdigi resim ve müzik dersleri sonucunda düzenlenen yarismada dereceye giren ögrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldi.

Meslek Ve Güzel Sanatlar Liselerinin Enerjilerini Birlestiren Yarismada Dereceye Girenlere Ödül
Mesleki egitimi güçlendirmek ve okullar arasi basari farklarini azaltmak için gelistirilen “Mesleki Egitimde 1000 Okul Projesi” kapsaminda Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri, meslek liselerindeki arkadaslari ile ayni hedefte bulustu. Gönüllü Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri ve ögretmenlerinin bin meslek lisesindeki arkadaslarina çevrim içi verdikleri egitimlerle 81 ilde gençler, müzik ve resim alaninda çalismalar gerçeklestirdi. Ortaya çikan birbirinden güzel eserlerin katildigi yarismada her il, resim ve müzik alaninda ilk 3’e giren ögrencileri belirledi. Ögrencilerin ödül törenindeki heyecanina Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ve Bakan Yardimcisi Mahmut Özer de ortak oldu.

Konusmasinda “Mesleki egitim ve sanat egitiminin bir arada konusuluyor olmasi çok yakin hususlarin bir araya gelmesi anlamina geliyor” diyen Bakan Selçuk, sözlerini söyle sürdürdü:

“Biz bütün ögrencilerimizin sanatsal faaliyetlerin içinde olmasini, iyi izleyiciler ve dinleyiciler olmasini hedefliyoruz. Bu dogrultuda 1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Bulusuyor faaliyeti bir yarisma ile nihayetlendi. 81 ilde Güzel Sanatlar Liselerindeki gönüllü ögrencilerimiz, ögretmenlerinin rehberliginde büyük bir akran dayanismasi örnegi sergileyerek bin okuldaki ögrenci arkadaslarina çevrim içi ortamda müzik ve resim alaninda bilgi ve birikimlerini aktardi. Bu etkilesimde 92 Güzel Sanatlar Lisesi’nden 996 Mesleki ve Teknik Lisesi’ne yol açildi ve yaklasik 7 bin Mesleki Teknik Lisesi ögrencimiz müzik ve resim alanlarinda özel egitimler aldi. Bu egitimleri arkadaslarina binin üzerinde Güzel Sanatlar Lisesi ögrencimiz verdi. Ayrica 22 sivil toplum kurulusu da bu faaliyete destek oldu. Inaniyorum ki hayranlik uyandiran bu dayanisma bundan sonra yapilacak birçok çalismaya örnek teskil edecek.”

Ögrencileri tek tek kutlayan Bakan Selçuk, onlarla konustukça ne kadar güzel bir ise imza atildigini gördügünü belirterek, projenin devaminin gelecegini duyurdu. Program sonunda yarismanin 81 ildeki birincisine dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olanlara tablet hediye edildi.
Kaynak: İHA