Lisansüstü Egitimle Kariyerine Yön Vermek Isteyenler Için Firsat

Yasar Üniversitesi, farkli bilim dallarinda yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik programlarinda çesitli kariyer firsatlari sunmaya devam ediyor. Bilimsel bilginin, sektörel bilgi ile desteklendigi lisansüstü programlar, endüstri mühendisliginden sanat ve tasarima, lojistik mühendisliginden özel ve kamu hukuk alanlarina kadar çesitlilik gösteriyor.

Lisansüstü Egitimle Kariyerine Yön Vermek Isteyenler Için Firsat
Lisansüstü egitim almanin önemini vurgulayan Yasar Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü yetkilileri, yüksek lisans ve doktora egitiminin, bireye hem akademik hem is dünyasi hem de kisisel gelisim açisindan önemli katkilar sagladigini kaydetti.

Içinde bulunulan bilgi çaginda, yasam boyu egitimin önemi daha da fazla ortaya çikmaya basladigini vurgulayan yetkililer, "Hizla degisen bir dünyada yasiyoruz. Bilim ve teknoloji basta olmak üzere hayatin her alaninda yeni buluslar yapiliyor. Resmî kurumlardan özel sektöre kadar herkes bu çaga uygun stratejiler gelistiriyor.

1. basvuru dönemi için 1 Temmuz 2021, 2. basvuru dönemi içinse 7 Eylül 2021

Bilginin çok degerli oldugu bir çagdayiz. Günümüz bilgi toplumunda herkes, bilgiyi üreten, yöneten ve kullanan bireyler olmak zorunda" diyerek egitim olanaklari hakkinda su bilgileri verdi:

"Sosyal bilimlere yönelik enstitü yüksek lisans programlari; Isletme, Ekonomi, Iletisim, Uluslararasi Ticaret ve Finansman, Lojistik Yönetimi, Turizm Isletmeciligi, Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Uluslararasi Iliskiler, Psikoloji, Ingiliz Dili ve Edebiyati Anabilim Dallari ile Sanat ve Tasarim Ana sanat Dali yüksek lisans programlarindan olusuyor. Ayrica, Isletme Yönetimi Uzaktan Ögretim Tezsiz Yüksek Lisans Programi olan e-MBA de güçlü uzaktan ögretim alt yapisiyla 5 yildir lisansüstü egitim olarak veriliyor. Yüksek lisansini ileriye tasimak isteyen adaylara yönelik olarak da Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Sanat ve Tasarim, Isletme ve Finans doktora programlari sunuluyor. Fen bilimleri alanina yönelik lisansüstü programlar ise Bilgisayar Mühendisligi, Elektrik-Elektronik Mühendisligi, Endüstri Mühendisligi ve Mimarlik doktora ve yüksek lisanslari ile Iç Mimarlik, Isletme Mühendisligi, Lojistik Mühendisligi yüksek lisans programlari olarak belirlendi."

Türkiye’nin ve dünyanin farkli yerlerine gerek is dünyasi, gerek akademiye nitelikli bireyler yetistirmeyi amaç edinen Yasar Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsüne basvurular, 1. basvuru dönemi için 1 Temmuz 2021, 2. basvuru dönemi içinse 7 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek.

Yüksek lisans programlarinda, burs imkânlarinin yani sira ikili protokol anlasmasi bulunan kurum çalisanlarina ve birinci derece yakinlarina da indirim seçenekleri sunuluyor. Doktora ve Sanatta Yeterlik programlarinin tümü ise gerekli degerlendirme kosullarina sahip ögrencilere tam burslu (ücretsiz) olarak sunuluyor. Lisansüstü programlarda, Erasmus degisim ögrencisi imkâni bulunmakta birlikte uluslararasi degisim programlariyla Avrupa disindan ögrenciler de yer alabiliyor.
Kaynak: İHA