Küçükçekmece'de, Kuyumcuda Döviz Alma Bahanesiyle 800 Bin Liralik Dolandiricilik Kamerada

Küçükçekmece’de, Rusya uyruklu bir sahis döviz alma bahanesiyle kuyumcuya girdi. Sahis, döviz alma bahanesiyle uzun süre oyaladigi kuyumcundan el çabukluguyla piyasa degeri yaklasik 800 bin lira olan 60 bin Dolar ile 20 bin Euro alarak kayiplara karisti. Dolandirildigini anlayan is yeri sahibi polise basvururken yasanan dolandiricilik ani kameralar yansidi.

Küçükçekmece'de, Kuyumcuda Döviz Alma Bahanesiyle 800 Bin Liralik Dolandiricilik Kamerada


Olay, geçtigimiz Çarsamba günü Küçükçekmece Sefaköy’deki bir kuyumcuda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rus uyruklu bir sahis Volkan Dinçler’in sahibi oldugu kuyumcu dükkanina geldi. Burada iki üç sefer ufak miktarda döviz alan sahis son olarak, 60 bin Dolar ile 20 bin Euro alacagini söyledi.

Kuyumcu Dinçler, iki gün sonra parayi tedarik etti.

Sahis, is yerinde dövizleri saydiktan sonra yaninda bulunan çantalariyla uzun süre ugrasti. Bir yandan kuyumcuyla konusturan sahis, kuyumcunun hazirladigi para dolu zarflari çantasina koydu. Içindeki zarflara üst kismi gerçek döviz iç kisimlarina ise kagitlar olan çantasini is yerine birakan sahis, dövizcinin hazirladigi dövizleri ise yaninda bulunan diger çantaya koydu.

Süpheli, kuyumcunun daldigi bir anda zarfin içindeki kagit desteleri çantaya koyup kuyumcuya teslim etti. Daha sonra bankadan para çekmeye gidecegini söyleyerek, dükkandan ayrildi.

Sahsin gelmemesi üzerine durumdan süphelenen dükkan sahibi Volkan Dinçler, yanina birakilan çantayi kontrol ettiginde zarflarin içinde kagit oldugunu görünce büyük sok yasadi. Ihbar üzerine polis ekipleri sevk edildi. Polisin süpheliyi yakalama çalismalari devam ediyor.

Hayatinda ilk defa böyle bir seyle karsilastigini anlatan Kuyumcu Volkan Dinçler, “Rus-Azeri bir müsteri geldi, iki sefer dolar aldi. en son geldiginde ise 60 bin Dolar ile 20 bin Euro istedi. Biz de parayi tedarik ettik. Ondan sonra kendi çantasina paranin sahtesini hazirlamis. Ön banknotu orijinal olup, digerleri hepse sahte olmak sartiyla. Kendisi el çabukluguyla paralari zarfin içine koydugu için paralari orijinal gördük. Içinde hepsi kagit çikti. Böyle bir sok yasadik, yaklasik 800 bin TL bir kaybimiz var. Bu sahsin bulunmasini istiyoruz. iki üç sefer alisverise geldi” diye konustu.

Kaynak: İHA