Konya Karatay Belediyesi, Saraybosna'nin Novi Grad Belediyesiyle Kardes Oldu

SARAYBOSNA – Konya'nin Karatay Belediyesi ile Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna'daki Novi Grad Belediyesi arasinda kardes belediye protokolü imzalandi.

Konya Karatay Belediyesi, Saraybosna'nin Novi Grad Belediyesiyle Kardes Oldu
Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) icra kurulu heyetinin Bosna Hersek ziyareti kapsamda imzalanan protokol ile Karatay Belediyesi ile Novi Grad Belediyesi kardes belediye oldu.

Imza töreninde konusma yapan Novi Grad Belediye Baskani Semir Efendic, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini baslamadan önce Saraybosna ile Konya'daki belediyeler arasindaki is birligi potansiyelinin ele alindigini aktardi.

Konya ile Saraybosna'nin kardes sehir oldugunu animsatan Efendic, "Bugün Konya'nin belediyelerinden biriyle kardes belediye protokolü imzaladik. Konya'nin, Saraybosna ve Bosna Hersek'e bir bagliligi oldugunu biliyoruz, Aliya Izzetbegoviç Camisi, Haris Silayciç Parki da bu bagliligin örneklerindendir." diye konustu.

Konya halkinin Bosna Hersek'te 1992-1995 yillari arasinda yasanan savas sirasinda Bosna Hersek'e çok destek oldugunu vurgulayan Efendic, söz konusu protokol sayesinde ortak somut projelerin de hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da çok önemli bir protokole imza attiklarinin altini çizerek, Konya ile Bosna Hersek arasinda çok ciddi ve güçlü baglarin olduguna dikkati çekti.

Mevlana sehrinden geldiklerini belirten Kilca, "Buradaki (Saraybosna'daki) Mevlevihane 1462 yilinda kurulmus. O günden bu yana Konya ile Bosna arasinda bir kardeslik bagi var. Kardeslik köprüsü var. Biz bu bagi, bu köprüyü daha da güçlendirmeye geldik." dedi.

Mevlana'nin ögretileri olan baris, kardeslik, sevgi, vefa ve sabrin, dünyaya Mevlevihaneler araciligiyla yayildigini vurgulayan Kilca, "Iste biz de burada, bu kardeslerimizle kültürel, sosyal iliskilerimizi gelistirmek anlaminda bir kardeslik protokolü imzaladik. Insallah Türkiye ile Bosna arasindaki güçlü bag, Konya ile Novi Grad arasindaki güçlü baglarla daha da güçlenecek." ifadelerini kullandi.

Kilca, ilerleyen dönemde Novi Grad Belediyesi ile güzel projelere imza atacaklarina inandigini sözlerine ekledi.

TDBB Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Istanbul Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, Kocaeli Basiskele Belediye Baskani Mehmet Yasin Özlü ve Kilca'dan olusan TDBB heyeti, Saraybosna ziyareti kapsaminda Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin ile de bir araya geldi.

Heyet, 30 Haziran Çarsamba gününe kadar sürecek ziyaret kapsaminda Jablanica, Donji Vakuf, Doboj, Modrica ve Srebrenitsa'da da temaslarda bulunacak.

Kaynak: AA