Karaman'dan Rusya Ve Birlesik Arap Emirliklerine Marul Ihracati

Karaman’da üretilen hamburger ve çigköftelik aysberg marullar Rusya ve Birlesik Arap Emirliklerine ihraç ediliyor.

Karaman'dan Rusya Ve Birlesik Arap Emirliklerine Marul Ihracati
Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, Karaman’in yas sebze ve meyve üretiminde söz sahibi illerden biri olma yolunda hizla ilerledigini söyledi.

Üretilen marullarin Rusya ve Birlesik Arap Emirliklerine ihraç edildigini kaydeden Bayram, "Karaman, yas sebze ve meyve üretiminde Türkiye’de söz sahibi illerden birisi olma yolunda hizla ilerliyor. Türkiye’nin ünlü market zincirleri Karaman bölgesinde ciddi ekimler yaptirmaya basladi.

Suanda 250 dekar alanda marul ekimi yapilan bir bahçedeyiz. Burada üretilen hamburger ve çigköftelik marullar Rusya basta olmak üzere Birlesik Arap Emirliklerine ihraç ediliyor“ dedi.



“Oda olarak her zaman sahadayiz”

Karaman Ziraat Odasi olarak her zaman sahada olduklarini söyleyen Mehmet Bayram, Karaman’da bu tip ekimlerin artmasina yönelik oda olarak çalismalar yürütüyoruz. Karaman’in meshur olan birçok ürünü vardir ve onlarin da ekimleri devam etmektedir. Son yillarda Karaman, Iç Anadolu’da sebze üretim merkezi haline geldi. Karaman’dan yapilan ihracatla ilgili bazi sorunlar vardi. Dün aldigimiz haberle bir sorunumuz çözüldü. Milletvekillerimizin yapmis oldugu görüsmeler sonucunda ilimizden Rusya’ya yas meyve ve sebze ihracatinda yasanan sorunlar ortadan kalkmis oldu. Buradan milletvekillerimize bu sorunu çözdükleri için çok tesekkür ediyoruz“ diye konustu.

Isletme Müdürü Gökhan Polat ise, “250 dekar arazimizde aysberg marul üretimi yapmaktayiz. Ürettigimiz marullari kendi fabrikalarimizda islendikten sonra Rusya basta olmak üzere Birlesik Arap Emirliklerine ihraç ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA