Kadin Sagligi Danisma Merkezinde Ücretsiz Saglik Danismanligi

MERSIN – İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin Sagligi Danisma Merkezi, pandemi dönemindeki kapanmalar nedeniyle ara verdigi hizmetlerine normallesme adimlarinin atilmasiyla birlikte yeniden basladi. Merkezde psikolog, diyetisyen ve fizyoterapistler tarafindan kadinlara ücretsiz hizmet veriliyor.

Kadin Sagligi Danisma Merkezinde Ücretsiz Saglik Danismanligi
İçel Büyüksehir Belediyesi Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi Halk Sagligi ve Denetim Sube Müdürlügü tarafindan 8 Mart Dünya Kadinlar Gününde açilan ‘Kadin Sagligi Danisma Merkezi’, hizmetlerine devam ediyor. Merkez, Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi ile Dis Iliskiler ve Projeler Sube Müdürlügünün is birliginde Uluslararasi Göç Örgütü’nün (IOM) destegiyle hayata geçirilmisti. Merkezin iç tefrisat ve medikal malzemeleri IOM tarafindan hibe edilmisti. Yerel yönetimler arasinda Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyan merkezde, kadinlara yönelik ücretsiz saglik danismanligi hizmeti veriliyor. Merkezin hizmetlerinden hem mülteci hem de yerel topluluklardan tüm kadinlar faydalanabiliyor. Merkezde, ‘Psikolog Odasi’, ‘Saglik Odasi’, ‘Etkinlik ve Toplanti Odasi’, ‘Çocuk Oyun Odasi’ ve ‘Diyetisyen Odasi’ bulunuyor.

“Kadin gülerse dünya güler”

Halk Sagligi ve Denetim Sube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakir, normallesme adimlarinin atildigi bugünlerde hizmetlere kaldiklari yerden devam ettiklerini vurgulayarak, “Kadinlarimiza pozitif ayrim yaptigimiz merkezimizde; psikologumuz planladigi terapilerle duygu durumunu desteklemeye çalisirken, diyetisyenimiz kadinlarimizi saglikli yasam ve beslenme konusunda desteklemeye çalisiyor. Fizyoterapist arkadaslarimiz da saglikli hayatlara, bedensel aktiviteleri destekleyerek yardimci oluyor. Bu hizmetlerimizin hepsine ücretsiz ulasabiliyorsunuz” diye konustu.

Merkezde ihtiyaç duyulan alanlarda egitimler de planladiklarini belirten Bakir, “Kadinlarimiza ihtiyaç duyduklari konularda egitimler planlayarak bir nebze de olsa hayatlara, ailelere dokunmayi amaçliyoruz. Çocugu olan ve hizmetlerimizden yararlanmak isteyen annelerimiz için de çocuk oyun alanlarimiz hizmetlerinde. Mezitli Soli’deki merkezimize tüm kadinlarimizi bekliyoruz. Kadin gülerse dünya güler” dedi.



“Biz onlara yardimci olabilmek adina buradayiz”

Kadin Sagligi Danisma Merkezinde gönüllü olarak görev yapan Uzman Klinik Psikolog Fatma Simsek de merkezde verdikleri psikolojik hizmetleri anlatarak, “Gebelik sürecinden itibaren dogum sonrasi lohusalik, saglikli, güvenli baglanmayla ilgili anne-bebek iliskisi ve akliniza gelebilecek bütün psikolojik hizmetleri aile danismanligi tarzinda veriyoruz kadinlarimiza. Bütün kadinlarimiza yardimci olmaya çalisiyoruz. Amacimiz kadinlarimizin tereddüt etmeden buraya gelebilmeleri. Biz onlara yardimci olabilmek adina buradayiz. Hepsini buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kisiye özel beslenme ve diyet programlari hazirliyoruz”

Merkezde diyetisyen olarak görev yapan Müge Kinas ise “Saglikli ya da herhangi bir tanisi konmus mevcut hastaligi olan bireylerin, laboratuvar sonuçlari ve burada yaptigimiz vücut analiz ölçüleri dogrultusunda yasam tarzlarina göre kisiye özel beslenme ve diyet programlari hazirliyoruz. Bu konuda beslenme egitimlerini veriyoruz. Gelen kisiler gayet memnun. Her hafta rutin olarak kontrollerimiz var. Bu süreçte toplumumuzda diyetisyenlere biraz fazla ihtiyaç duyuluyor aslinda. Biz de burada ücretsiz olarak danismanlik verdigimiz için ihtiyaci olanlari bekliyoruz” dedi.



“Pandemi kosullarina uygun bir sekilde seanslarimizi ayarliyoruz”

Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesinde fizyoterapist olarak görev yapan Ayse Deniz, “Gebeler ile basladigimiz pilates egitimine su an omurga sagligi rahatsizligi olan kadinlarimizi aliyoruz. Agrisi olanlara, anatomi problemi olanlara fizyoterapistlerin gözetiminde egzersiz yaptiriyoruz. Pandemi kosullarina uygun bir sekilde seanslarimizi ayarliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA