Jandarma Özel Harekat Timleri Dualarla Suriye'ye Ugurlandi

Osmaniye Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanligi’nda görev yapan Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri düzenlenen törenle dualar esliginde Suriye’ye ugurlandi.

Jandarma Özel Harekat Timleri Dualarla Suriye'ye Ugurlandi
Osmaniye Il Jandarma Komutanligi Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanligi’nda görev yapan bir tabur özel hareket timinin Suriye’ye ugurlanmasi nedeniyle tören düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan ugurlama töreni Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti. Kurban kesilmesinden sonra JÖH’ler dosta güven düsmana korku salan komando marsini hep bir agizdan söylerken aileler ise duygusal anlar yasadi.

Törende konusan Il Jandarma Komutani Albay Zafer Tombul, “Türk milletinin korku bilmeyen yigit evlatlari, varligi ile asil milletimizin daima güven, onur ve gurur duydugu sanli jandarma komandolar hepinizi saygi ve muhabbetle selamliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmiste Kore’de Kibris’ta Bosna Hersek’te Kosova’da Afganistan’da Irak’ta oldugu gibi su anda da Suriye’de Türk Silahli Kuvvetleri jandarmasi, polisi ve tüm güvenlik güçleri ile desteklemeye devam etmektedir” dedi.

Adana Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ibrahim Koyuer ise, “Sunu asla unutmayin Suriye’de bir kaos bir yangin yeri mevcuttur. Biz Suriye’deki görevimizi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bütün dünyaya haykirdigimiz bir dis politikanin geregince bölgedeki yangini kontrol etmek için oradayiz. Varligimiz sayesinde ülke içerisindeki terör olaylari da minimum seviyeye düsmüstür. Ayrica biz Türk milleti olarak atalarimizdan gördügümüz her zaman mazlumun ve magdurun yaninda olacagiz” dedi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz ise kahraman komandolari yeni bir göreve göndermenin gururu içerisinde olduklarini söyledi.



Konusmalarin ardindan komandolara kosan aileler hatira fotografi çekildi. Bir tarafta gurur bir tarafta hüznün oldugu ugurlama töreninde kimisi evladindan kopamadi kimisi de ailesiyle vedalasirken duygusal anlar yasadi.
Kaynak: İHA