Hakkari'de Terör Magduru Aileler Çocuklarina Kavusmak Için HDP Il Baskanligi Önünde Eylem Yapti

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafindan çocuklari daga kaçirilan aileler, HDP Il Baskanligi binasi önünde eylem yapti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen terör magduru aileler, ellerinde Türk bayraklari ve "Hiçbir annenin yüregi yanmayacak, PKK kaybedecek, anneler kazanacak" yazili pankartlarla HDP Il Baskanligi önüne yürüdü.

Eylemlerinin 11. haftasinda da terör örgütü PKK ile HDP'ye tepki gösteren aileler, seslerini duyurmaya çalisti.

Oglu daga kaçirilan Nihal Çiftçi, aileler adina yaptigi açiklamada, çocuklarina kavusmak ve seslerini duyurmak için 11 haftadir haykirdiklarini söyledi.

Azimle seslerini yükselten anneler sayesinde terör örgütünün elindeki çocuklarini kurtaracaklarini belirten Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Bizler asla pes etmeyecegiz. O çocuklari sizin pençelerinizden kurtarincaya kadar buradan kalkmayacagiz. Bizim bu hakli davamiz hiçbir yalan, iftira ve zulüm karsisinda yikilmayacaktir. Bizlerin sesini haftalardir müzik yayini açarak bastirmaya çalisiyorlar. Güya Halklarin Demokratik Partisi bizlerin de sesi olmasi iddiasinda ama kendisine en ufak muhalefette bile bu kadar umursamaz bir sekilde elinden gelen zulmü uyguluyor. Kulaklarinizi tikayabilirsiniz ama hiçbir güç annelerin haykirisina, evlatlarimiza kavusmamiza engel olamayacaktir."

Ablasi daga kaçirilan Fadile Koç da annelerin eyleminin yaklasik 2 yildir sürdügünü anlatti.

"Bizim buradaki oturusumuzun sebebi tabii ki de evlatlarimizdir. Bizler, bizden zorla alinan, zorla bagrimizdan koparilip daga kaçirilan evlatlarimizi istiyoruz." diyen Koç, sunlari dile getirdi:

"Biz buradan HDP yöneticilerine, HDP es baskanlarina ve Pervin Buldan'a sesleniyoruz; 'Sen de bir annesin. Senin bugün evladin daglarda olsaydi sen bu tür bir ithamda bulunmazdin. Ama gel gör ki senin çocuklarin villalarda, diskoteklerde. Tabii ki sen yüregi yanik bir annenin neler çektigini bilemezsin.' Biz HDP'ye asla taviz vermeyecegiz. HDP bizi birebir PKK sempatizanlarina ve PKK'ya hedef gösteriyor. Gayeleri eylemimizin son bulmasidir. Ama biz asla eylemimizi sonlandirmayacagiz. Dagda tek bir çocuk kalmayana dek biz bu eylemi sürdürecegiz."

Açiklamanin ardindan bir süre oturma eylemi yapan aileler, terör örgütü PKK ve HDP aleyhine sloganlar attiktan sonra ayrildi.

Kaynak: AA