GÜNCELLEME - Mali'de Bombali Saldirida 3'Ü Agir 12 Alman Askeri Yaralandi

ALMANYA SAVUNMA BAKANI ANNEGRET KRAMPFKARRENBAUER’IN AÇIKLAMASI VE YARALI ASKERLERLE ILGILI BILGILER EKLENDI.

Mali'de, BM Mali Çok Boyutlu Entegre Istikrar Misyonu (MINUSMA) bünyesinde devriye gezen askerlere yönelik düzenlenen bombali saldirida 3’ü agir 12 askerin yaralandigi belirtildi.

Almanya Savunma Bakani Anngegret Kramp-Karrenbauer, saldiriya iliskin yaptigi açiklamada, BM Mali Çok Boyutlu Entegre Istikrar Misyonu bünyesinde görev yapan Alman askerlere yönelik bugün intihar saldirisi gerçeklestirildigini söyledi.

Kramp-Karrenbauer, saldirinin Gao sehrine 180 kilometre mesafede bir yerde, Orta Avrupa Saati ile 08.28’de düzenlendigini ve saldirida 12 Alman ile 1 BM askerinin yaralandigini söyledi.

3 Alman askerinin agir yarali oldugu bilgisini paylasan Kramp-Karrenbauer, tüm yaralilarin olay yerinden helikopterlerle tahliye edildigini anlatti.

Alman Bakan, agir yarali 2 askerin durumunun "stabil" oldugunu, digerinin ise ameliyatinin devam ettigini kaydetti.

Olay yerindeki askeri operasyonlarin henüz tamamlanmadigini aktaran Kramp-Karrenbauer, bir yandan tüm yaralilarla en iyi sekilde ilgilenilmesi, diger taraftan tüm askerlerin hizli ve güvenli bir sekilde Gao'daki kampa ulastirilmasi gerektigini söyledi.

Kramp-Karrenbauer, yaralilarin ülkeye getirilmesine iliskin tüm hazirliklarin tamamlandigini, agir yarali askerlerin durumu izin verdiginde yarin sabah Almanya’ya getirilecegini belirtti.

Alman Bakan, saldirinin arka plani, arkasinda kimin oldugu, bunun askeri durum ve misyon için ne anlama geldigi ve sahadaki durumun ne olduguna iliskin sorularla gelecek günlerde mesgul olacaklarini, bugün düsüncelerinin ülke disinda görev yapan Alman askerlerinin yaninda oldugunu kaydetti.

BM misyonu MINUSMA kapsaminda yaklasik 900 asker görev yapiyor.

Mali'deki baris sürecini destekleme amaciyla MINUSMA bünyesinde ülkede bulunan Alman askerlerin büyük bölümü Gao'daki "Camp Castor" kampinda bulunuyor.

Kaynak: AA