Deniz Tutkunlari Kurtulus'un 100'Üncü Yilinda Yelken Açacak

Izmit’in düsman isgalinden kurtulusunun 100’üncü yildönümünde deniz tutkunlari, Çinar Yelken Yarislari ile bir araya gelecek.

Deniz Tutkunlari Kurtulus'un 100'Üncü Yilinda Yelken Açacak
Izmit’in düsman isgalinden kurtulusunun 100’üncü yilinda kapsamli bir etkinlik takvimi olusturan Izmit Belediyesi 28-29 Haziran tarihlerinde Çinar Yelken Yarislari düzenleyecek. Izmit Yelken Kulübü’nde Izmit Körfezine yelken açacak sporcular Iki gün boyunca kiyasiya mücadele edecek. 28 Haziran Pazartesi saat 10.00’da baslayacak Çinar Yelken Yarislari’nin heyecani 29 Haziran Sali saat 16.30’a kadar devam edecek. Toplam 60 sporcunun katilacagi yarislar renkli görüntülere sahne olacak.

Öte yandan Izmit Belediyesi, Izmit Çocuk Senligi ve Maratonu ile çocuklara gönüllerince eglenecegi bir gün yasatacak. Cephanelik Stadi’nda gerçeklestirilecek olan Çocuk Senligi ve Maratonu’nda, Izmitli 4-7 yas arasindaki çocuklar ve aileleri birlikte maraton kosacak. Özel gereksinimli çocuklarin ve koruma altindaki çocuklarin da davet edilecegi Çocuk Senliginde 7-14 yas araligindaki çocuklar ise engelli kosu ve bayrak yarislariyla zafere dogru adimlar atacak.
Kaynak: İHA