Cumhurbaskani Erdogan Hatay'daki Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi (2)

'Tescilli Türkiye düsmanlarinin pesine düserek ülkenin gelecegine talip olmaya kalkanlarin sonu hüsrandir' 'Biz demokratlik görüntüsü altinda fasistlik yapmiyor herkesin hakkini, hukukunu, özgürlügünü, teminat altina aliyoruz çünkü biz, bu millete askla bagliyiz' 'Geçtigimiz günlerde Susa'ya giderek oradaki kardeslerimizin kurtulus sevincine ortak olduk. Simdi ayni yaklasimla baska yerlerde, yeni adimlarin hazirliklari içindeyiz' 'Eger Türkiye, disarida böylesine güçlü bir güvenlik kusagi olusturamazsa vatan topraklari içinde bize ne huzur verirler ne refah yasatirlar' 'Karsimizda bir türlü yerli ve milli olmayi basaramayan bir anlayis var. Milletin gönlüne girmeye çalismak yerine gözünü disariya diken bu zihniyete ragmen ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye hedeflerine dogru ilerletmeye biz devam edecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Tescilli Türkiye düsmanlarinin pesine düserek, ülkenin gelecegine talip olmaya kalkanlarin sonu hüsrandir." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Hatay Stadi, BOTAS Ertugrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlastirma Tesisi Hizmete Alimi, MOBSAN Sanayi Sitesi ve Yapimi Tamamlanan Diger Projelerin Açilis Töreni'nde yaptigi konusmada, Hatay'a 7 baraj ve 3 gölet insa ettiklerini dile getirerek, 3 baraj ve 2 gölet daha yapacaklarini söyledi.

Reyhanli Baraji, Afrin Çayi, Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanali, Tahtaköprü Baraji Yükseltilmesi ile Hatay Içme Suyu Aritma Tesisi açilisini geçen ekim ayinda video konferans yöntemiyle gerçeklestirdiklerini animsatan Erdogan, "Sehrimizde 585 bin dekar gibi araziyi sulayacak, çiftçilerimize 451 milyon lirayi askin gelir artisi ve 52 binden fazla kisiye de ilave istihdam temin edecek Reyhanli Baraji, Hatay'in gelismesine büyük katki saglayacaktir. Bu baraj ayni zamanda Hatay sehrimizi ve Amik Ovasi'ni taskin afetine karsi da koruyacaktir. Herhangi bir risk halinde Afrin ve Karasu çaylarinin taskin sularini Reyhanli Baraji'na aktarabilecegiz. Böylece hem yaklasik 200 bin dekar araziyi taskinlardan koruyacagiz hem de her damla suyu verimli kullanmis olacagiz." diye konustu.

Karasu kanalinin da bir an önce tamamlanmasini saglayacaklarini belirten Erdogan, Hatay'in yarim asirlik hayali olan Tahtaköprü Baraji'ni yükselterek barajin sulama alanini 109 bin hektardan 453 bin dekara çikardiklarini söyledi.

Erdogan, bu iki projeyle Hatay'in tarim alanlarinin yarisini sulama kapsamina aldiklarina isaret ederek, insaatlari devam eden sulama tesisleri tamamlandiginda Hatay'da 700 bin dekardan fazla mümbit araziyi daha sulamaya açacaklarini söyledi.

Hatayli çiftçilere bugüne kadar 3 milyar liralik tarimsal destek verdiklerine isaret eden Erdogan, "PKK tarafindan yakilan ormanlarimizi, çok daha güzeliyle ve fazlasiyla yeniden yesillendirmek için kollari sivadik. Insallah bu çalismalari süratlendirecek adimlari da atiyoruz." dedi.

Sanayide kente son 19 yilda 4 yeni Organize Sanayi Bölgesi, 2 teknopark, 2 arastirma gelistirme merkezi, bir tasarim merkezi kurduklarina dikkati çeken Erdogan, söyle devam etti:

"Sehrimizdeki aktif sigortali sayisi 2002 yilinda 174 bin kisi iken, bu rakam yaklasik 2 kat artisla 343 bin kisiye ulasti. Görüldügü gibi sadece özetin özeti mahiyetinde anlatsak bile Hatay'a kazandirdigimiz hizmetler saymakla bitmiyor. Biz laf siyaseti degil hizmet siyaseti yapiyoruz. Biz bos teneke gibi gürültü çikarmiyor, eser insa ediyoruz. Biz demokratlik görüntüsü altinda fasistlik yapmiyor herkesin hakkini, hukukunu, özgürlügünü, teminat altina aliyoruz. Çünkü biz bu millete askla bagliyiz. Çünkü biz bu ülkeyi askla seviyoruz. Çünkü biz büyük ve güçlü Türkiye'yi insa etmekte kararliyiz. Bu mücadelemizde yanimizda olan milletimizin her bir ferdine sükranlarimi sunuyorum. Hatay'a da 19 yildir bize verdigi destek için tesekkür ediyorum."

- "Her alanda ülkemiz bu sikintili süreci basariyla yönetmistir"

Erdogan, dünya ile birlikte Türkiye'nin de yaklasik 1,5 yildir koronavirüs salgininin etkisi altinda oldugunu animsatarak, "Hamdolsun saglik hizmetlerinden gida ve kamu güvenligine kadar her alanda ülkemiz bu sikintili süreci basariyla yönetmistir. Gelismis ülkeler bile çok ciddi bocalamalar yasar, pek çok alanda çaresizlige mahkum olurken biz, meselelerimizi çözerek yolumuza devam ettik. Salgin dönemi ayni zamanda kendi iktidarini ülkenin ve milletin felaketinde arayan zihniyeti gerçek yüzünü de görmemizi saglamistir." ifadesini kullandi.

Sehir hastanelerini yaparken birilerinin çikip, "ülkede bu kadar hastaneye ne ihtiyaç var" dediklerini ancak yola devam ettiklerini kaydeden Erdogan, söyle konustu:

"Eger böylesine yüksek kapasiteli ve donanimli hastanelerimiz olmasaydi salginin zirve yaptigi dönemleri biz nasil atacaktik? Ayni kafa, insa ettigimiz bölünmüs yollardan hizli demiryolu hatlarina, havalimanlarindan köprülere, barajlardan millet bahçelerine kadar her projeyi engellemenin, çamur atmanin gayreti içinde olmustur. Bunlarin temel hizmetlerden altyapi yatirimlarina, diplomasiden güvenlige kadar ülke için yapilan hiçbir hizmete destek verdigini görmedik. Dünyanin bizi takdirle takip ettigi, örnek aldigi hususlar, bunlarin dilinde yalanin, iftiranin, çarpitmanin araci haline dönüsmektedir. Türkiye'yi demokraside ve ekonomide küresel sistemin en üst siralarina çikarmak için girdigimiz her mücadelede bunlar, karsimizda yer aldi. Ülkemizin önünü kapatmak, yükselisini engellemek isteyenler ne diyorsa, hangi argümanlari kullaniyorsa, hangi senaryolari sahneliyorsa bunlar da ayni yolu takip ediyor. Hiç uzaga gitmeye gerek yok, Hatay bunun en yakin ve aci sahididir."

- "Ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan asla çekinmedik"

Terör örgütü bir yandan, güneydeki eli kanli rejim diger yandan ülke sinirlarina ve halka saldirmaya baslayinca, "Vatanimiza yönelik tehditleri kaynaginda kurutacagiz" diyerek sinir ötesi harekatlara basladiklarini anlatan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Sinirlarimizi güvenlik altina alarak ülkemize kurulmaya çalisilan tuzagi yerle yeksan ettik. Bu kadim cografyaya dayatilan senaryolari hamdolsun bosa çikardik. Yaptigimiz harekatlara karsi çikanlar, terör örgütlerini ve rejimi savunduklari kadar sizlerin hayatini ve gelecegini sahiplenmedi. Ayni çarpik durumu Libya'dan Karabag'a her konuda yasadik ama biz ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan asla çekinmedik. Iste geçtigimiz günlerde Susa'ya giderek oradaki kardeslerimizin kurtulus sevincine ortak olduk. Simdi ayni yaklasimla baska yerlerde yeni adimlarin hazirliklari içindeyiz. Eger Türkiye, disarida böylesine güçlü bir güvenlik kusagi olusturamazsa vatan topraklari içinde bize ne huzur verirler ne refah yasatirlar."

Bu basit gerçegi göremeyenlerin bir de "büyük büyük" laflarla milletten ülkeyi yönetme yetkisi istediklerine sahit oldukça kendilerini aci aci gülmekten alikoyamadiklarini belirten Erdogan, söyle konustu:

"Bunlardan biri, geçtigimiz günlerde Avrupa'dan kendisine birtakim sözler verildigini söyleyerek, güya kendince bir Suriye politikasi anlatiyor. Biz, Suriye politikasi konusunda 10 yili askin süredir bu sözleri, belki yüzlerce, belki binlerce defa dinledik. Karsimizdakilerin gerçek yüzünü, gerçek niyetlerini gördük, ona göre kendi yolumuzu çizdik. Sirtini sivazlayan, kulagina 3-5 hos kelime eden, eline yalan yanlis bir seyler tutusturan tescilli Türkiye düsmanlarinin pesine düserek ülkenin gelecegine talip olmaya kalkanlarin sonu, hüsrandir. Maalesef karsimizda bir türlü yerli ve milli olmayi basaramayan bir anlayis var. Milletin gönlüne girmeye çalismak yerine gözünü disariya diken bu zihniyete ragmen ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye hedeflerine dogru ilerletmeye biz devam edecegiz. Hatay'dan, 2023'e dogru giderek artacagi anlasilan bu mücadelede bize sizlerden daha güçlü destek istiyoruz. Ülkemizin tüm sehirleri gibi Hatay'i da daha büyük hizmetlerle tanistirmakta, 84 milyon insanimizin her birini daha ileri demokrasiye, daha müreffeh bir hayata kavusturmakta kararliyiz. Biz bu sözümüzü geçmiste tuttuk, simdi de tutacagiz. Yeter ki birligimize, beraberligimize, kardesligimize siki sikiya sahip çikalim."

Erdogan, açilisi yapilan eserlerin ülkeye ve Hatay'a hayirli olmasi dileginde bulunarak bu yatirimlarin Hatay'a kazandirilmasinda emegi geçenleri tebrik etti.

- Notlar

Törende, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir ve TOKI Baskani Ömer Bulut ile AK Parti ve MHP milletvekilleri de yer aldi.

Cumhurbaskani Erdogan, kurdele kesimi sirasinda kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklari sahneye davet ederek, onlarla birlikte açilislari gerçeklestirdi.

Erdogan, törenin ardindan Hatay Stadi'nda incelemelerde bulundu.

(Bitti)

Kaynak: AA