CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Izmir'de Depremzedelerle Bir Araya Geldi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Izmir'de 30 Ekim 2020'de yasanan 6,6 büyüklügündeki deprem nedeniyle evleri yikilan vatandaslarla bulustu.

Izmir Depremzedeleri Dayanisma Dernegini ziyaret eden Kiliçdaroglu, acili günlerde bir arada olmanin önemli oldugunu belirtti.

Geçen sürede depremzedelerin taleplerinin bir kisminin karsilandigini, bir kisminin ise karsilanmadigini ifade eden Kiliçdaroglu, her vatandasin depreme dayanikli konutlarda oturmasinin en büyük arzulari oldugunu, bunun için ellerinden geleni yapmaya hazir olduklarini dile getirdi.

Kiliçdaroglu, Mecliste ve ilgili bakanlikta konunun takipçisi olduklarini anlatarak, Izmir'de 79 bin konutun yeniden yapilmasi gerektigini, agir hasarlilardan baslayarak bir an önce konutlarin yapilmasini istediklerini aktardi.

- "8 aydir nerede oldugunuzu ögrenmek istiyorum"

???????Kiliçdaroglu'nun konusmasinin ardindan bir depremzede, "8 aydir nerede oldugunuzu ögrenmek istiyorum. Kusadasi'na kadar geldiniz, buraya gelmemenizin gerekçesini söyler misiniz?" diye sordu.

Bunun üzerine Kiliçdaroglu, depremden sonra Izmir'e geldigini, milletvekillerinin de Ankara'da süreci takip ettigini söyledi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Izmir Büyüksehir Belediyesinin depremzedelere konut yapimi için Dünya Bankasindan kredi almaya çalistigini kaydetti.

Ziyaret esnasinda ilçe belediyelerinin kendilerini unuttugunu söyleyen depremzedeler ise "Emsal artisi istiyoruz" seklinde slogan atti.

- Havuz Izmir tesisleri açilisi

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, ziyaretin ardindan Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan Asik Veysel Rekreasyon Alani'nda yaptirilan Havuz Izmir tesislerinin açilis törenine katildi.

Törende konusan Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, su sporlarini tesvik etmek ve profesyonel takimlari desteklemek için yaklasik 16 milyon liralik yatirimla kente Havuz Izmir'i kazandirdiklarini anlatti.

Konusmadan sonra Kiliçdaroglu ve protokol üyeleri, açilis kurdelesini kesti, tesisi gezdi.

Kaynak: AA