BTA, Farkli Kültürlerin Ortak Damak Tadini Olusturuyor

BTA Icra Kurulu Baskani Sadettin Cesur: 'TAV havalimanlarinin servis sirketi BTA olarak 9 ülkede 17 havalimaninda, 200'den fazla noktada yer aliyoruz. Ayni zamanda TAV'in 26 ülkede 91 havalimaninda ayak izi var' 'Havalimanlarinda yolcularin farklilasan ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek konseptleri ve ürün çesitliligini sagliyoruz'

BTA Icra Kurulu Baskani Sadettin Cesur, havalimanlarinda yolcularin farklilasan ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek konseptleri ve ürün çesitliligini sagladiklarini belirterek, "Bu anlamda farkli kültürlerin ortak damak tadini olusturuyoruz." ifadesini kullandi

BTA'dan yapilan açiklamaya göre, gastronomi turizmi ve agirlama sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getiren 1. Uluslararasi Turizm Gastronomisi ve Agirlama Zirvesi (FSummit), Antalya'da düzenlendi.

Expo Antalya Sergi Alani'ndan düzenlenen ve agirlama sektörünün 360 derece ele alindigi etkinlikte, sektördeki yenilikler, salgin sonrasi yeni normal düzen, dünyadaki yenilikler, agirlamada kalitenin önemi, sürdürülebilirlik gibi pek çok konu konusuldu.

Etkinlikte konusan TAV Havalimanlari istiraki BTA'nin Icra Kurulu Baskani Cesur, uluslararasi standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan sirketin misafir karsilama ve ugurlama basarilari hakkinda açiklamalarda bulundu.

TAV havalimanlarinin servis sirketi BTA olarak 9 ülkede 17 havalimaninda, 200'den fazla noktada yer aldiklarini kaydeden Cesur, su degerlendirmelerde bulundu:

"Ayni zamanda TAV Havalimanlari'nin 26 ülkede 91 havalimaninda ayak izi var. Bugün 90 ayri pasaporta sahip çalisanimizla misafirlerimizi agirliyoruz. Havalimanlari ülkemizin dünyaya açilan kapilari. Biz havalimanlarinda yolcularin farklilasan ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek konseptleri ve ürün çesitliligini sagliyoruz. Bu anlamda farkli kültürlerin ortak damak tadini olusturuyoruz. Ülkemizin tanitiminin havalimanlarinda basladigini düsünerek çalisanlarimizin birer turizm ve kültür elçisi olarak hizmet verdigini düsünüyoruz ve bu misyonla hareket ediyoruz."

- "Tadinda Anadolu'yu yurt disina da götürecegiz"

Etkinlikte Tadinda Anadolu ile ilgili sorulari da yanitlayan Cesur, bunun bir sosyal sorumluluk projesi oldugunu vurguladi.

Tadinda Anadolu'nun, küçük ve orta boy isletmelerin üretimini havalimanina tasidigini ve dünyaya açtigini kaydeden Cesur, su bilgileri verdi:

"Tadinda Anadolu, kadin girisimcileri, çiftçileri, üreticileri ve geleneksel üretimi destekleyen markamiz. 60 ayri sehirden 600'e yakin ürün topluyoruz. Çocukluk yillarimizdan hafizalarimizda kalan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmus ürünleri topluyoruz. Örnegin, Güzelyali'da reçel üreten bir kadin girisimci su anda 50 kisi istihdam eden bir KOBI haline geldi. Bu girisimcilerin gelismesi için bilgi birikimimizi onlara açiyoruz. Tadinda Anadolu'yu yurt disina da götürecegiz ve Anadolu'nun gastronomi birikiminin taninmasi için katki vermeye devam edecegiz."
Kaynak: AA