BM Genel Sekreteri Yardimcisi Lacroix, 2 Yil Aradan Sonra Kibris'ta

Birlesmis Milletler (BM) Baris Operasyonlarindan Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi Jean Pierre Lacroix, korona virüs salginin baslamasinin ardindan 2 yil aradan sonra ilk kez Kibris’a ziyaret gerçeklestiriyor.

BM Genel Sekreteri Yardimcisi Lacroix, 2 Yil Aradan Sonra Kibris'ta
Birlesmis Milletler (BM) Baris Operasyonlarindan Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi Jean Pierre Lacroix, dün aksam saatlerinde Kibris’a geldi. Dün ilk olarak BM Genel Sekreteri’nin Kibris Özel Temsilcisi ve BM Misyon Sefi Elizabeth Spehar ve Rum Baskanligi Diplomatik Ofisi Baskani Kyriacos Kouros ile görüsen Lacroix, Kibris’taki 3 günlük ziyareti kapsaminda temaslarini sürütüyor. Korona virüs salginin ardindan 2 yil aradan sonra adaya gelen Lacroix, sabah saatlerinde ise Rum Disisleri Bakani Nikos Hristodulidis ile görüstü. Bugün KKTC Disisleri Bakani Tahsin Ertugruloglu ile bir araya gelecek olan Lacroix ögleden sonra da Kibris Diyalog Forumu temsilcileri ile bir araya gelecek.

Lacroix yarin Magusa’da olacak

BM Genel Sekreteri Yardimcisi yarin, BM Baris Gücü’nün faaliyetlerini yerinde incelemek için Magusa’ya giderek, ara bölgeyi ziyaret edecek ve burada kendisine UNFICYP yetkilileri tarafindan bölgedeki durum ile ilgili son gelismeler hakkinda bilgi aktarilacak. Lacroix’in ayrica BM Genel Sekreteri’nin Iyi Niyet Görevi Ofisi’ni ziyaret ederek, BM Üst Düzey Temsilcisi Jane Holl Lute’un adada iki lider ile yaptigi görüsmeler ve Kibris sorunundaki son gelismeler hakkinda bilgi alacagi kaydedildi.

Lacroix’den Slovakya’ya tesekkür

Kibris’a varisinin ardindan Jean-Pierre Lacroix, Twitter hesabindan bir mesaj paylasarak Slovakya’ya Kibris’taki BM Baris Gücü’ne 20 yildan fazla bir süredir destek vermesinden dolayi tesekkür etti.

Laxroix, “20 yildan fazla bir süredir, 3 bin 800 Slovak baris gücü askeri BM Kibris Baris Gücü’nde hizmet vermektedir. Bu güçlü baglilik, BM Baris Gücü tarafindan içtenlikle takdir edilmektedir. Slovakya’ya destegi için ve baris için hizmet verirken sevdiklerinden uzak tüm kadin ve erkeklere çok tesekkürler” dedi.

Kaynak: İHA