ATO Baskani Baran, Gazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tanitim Günleri Webinarina Katildi

ANKARA – Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) baslattigi "81 Ilde 81 Okul" projesi kapsaminda Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tanitim günleri webinarina katildi.

ATO Baskani Baran, Gazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tanitim Günleri Webinarina Katildi
ATO Yönetim Kurulu Baskani Baran, TOBB’un mesleki egitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek amaciyla baslattigi "81 Ilde 81 Okul" projesi kapsaminda ATO’nun hamiligini üstlendigi Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tanitim günleri webinarina katilarak, ögrencilere hitap etti. Ülke ekonomileri açisindan üretimin önemine deginen ve meslekli insanlarin katma degerli üretimi gelistirdigini anlatan Baran, Türkiye’nin meslekli insanlara ihtiyaci oldugunu söyledi.

Baran, “Üretimde katma degerin artmasi için meslekli insanlara ihtiyacimiz var. Meslek liselerinde iyi egitim almis, yaptigi meslegin inceliklerini bilen gençlerimizin yetismesi önem arz ediyor” dedi.

Baran, mesleki egitimin ülke ekonomisinin kalkinmasinda basrol oynadigini ve meslekli insanlara ihtiyaç oldugunu belirterek, gençlere meslek liselerini önerdi. Türkiye’de issizlik sorunundan öte mesleksizlik sorununun oldugunu kaydeden Baran, “Ülkemizde is arayanlarla eleman arayanlarin kriterleri birbirine denk gelmedigi için isveren çalisan isçi, çalisan da kendine uygun is bulamiyor. Çogu sektörde nitelikli eleman sikintisi yasaniyor. Meslek liselerinde egitim gören gençlerimiz daha kolay istihdam saglayabiliyor” ifadelerini kullandi.

Issizlik oranlarinin ülkeler için büyük bir problem oldugunu dile getiren Baran, mesleki egitimin istihdam olusturmak açisindan da avantajli bir egitim sistemi oldugunu söyledi.

Asil problemin issizlik degil mesleksizlik oldugunun altini çizen Baran, “Türkiye’de is arayanlarla eleman arayanlarin kriterleri birbirine denk gelmedigi için isveren çalisan isçi, çalisan da kendine uygun is bulamiyor. Çogu sektörde nitelikli eleman sikintisi yasaniyor. Meslek liselerinde egitim gören gençlerimiz daha kolay istihdam saglayabiliyor. Çünkü isverenlerin ihtiyacina göre sekillenen egitim programlariyla birlikte, meslek liselerindeki ögrencilerimiz mezun olduklarinda rahatlikla is hayatina atilabiliyor” açiklamasinda bulundu.

ATO olarak mesleki egitime büyük önem verdiklerini dile getiren Baran, “Saglam bir ekonomi ve bagimsiz bir üretim için reel sektör-okul is birliginin güçlenmesi gerekiyor. Biz de ATO olarak meslek liselerimizin müfredatlarinin belirlenmesine ve ögrencilerimizin üyelerimizin isletmelerinde staj imkani bulmalarina katki saglayarak çözümün parçasi olmalarini amaçliyoruz. Ayni zamanda gençlerimize meslek liselerine gitmeleri için çagrida bulunarak bu liselerin tercih edilme sayisini arttirmaya hedefliyoruz” diye konustu.

Son 20 yilda meslek liselerinde gerçeklestirilen üretimlerden 503 milyon lira gelir elde edildig bilgisini veren Baran, “Gençlerimiz sadece meslek ögrenmiyor, ayni zamanda hayata yasitlarindan 1-0 önde baslayarak kendi gelirlerini de kazaniyorlar” dedi.

Baran, mesleki egitimin güçlendirilmesine yönelik çalismalari nedeniyle Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ile Bakan Yardimcisi Mahmut Özer’e de tesekkür etti.
Kaynak: İHA