Ankara'da Kore Savasi'nin 71. Yil Dönümü Törenle Anildi

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi ve Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskanliginin ev sahipliginde, Türk Silahli Kuvvetleri ve Altindag Belediyesi’nin destekleriyle, Kore Savasi'nin 71. yil dönümünü anma töreni Kore Parki'nda gerçeklestirildi.

Ankara'da Kore Savasi'nin 71. Yil Dönümü Törenle Anildi
Altindag ilçesinde bulunan Kore Parki'nda gerçeklestirilen törene, Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, Ankara Vali Yardimcisi Ediz Sürücü, 4. Kolordu Komutani Tümgeneral Ahmet Kurumahmut, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Altindag Belediye Baskani Asim Balci ve Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Mithat Isik, Koreliler Dernegi ve Türkiye’yi temsil eden dernekler, Kore Savasi’na katilan ülkelerin Büyükelçileri, Savunma Ataseleri ve çok sayida davetli katildi.

Açilis konusmalari ve çelenk koyma merasimi yapilan törende, vefat eden Kore Gazisi Emekli Yarbay Vahit Özkilavuz’un kizi Candan Özcan’a "Kore Baris Madalyasi" takdim edildi.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi Savunma Ataseligi tarafindan, 20 Kore Gazisinin torununa verilen egitim yardimi projesini temsilen, Ankara Üniversitesi ögrencisi Elif Öykü Yücel’e, Büyükelçi Won Ik Lee tarafindan burs belgesi verildi.

Öte yandan, Kore Kültür Merkezi tarafindan Askerden Arindirilmis Bölgeyi temsil eden 3 boyutlu eserin açilisi gerçeklestirildi.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, “Kore Savasi’nda zor durumda olan bizlere yardim eden Türk Askeri’ne her zaman minnettarim ve su an Kore’nin gelismis ve basarili bir ülke olmasinin temelinde sizin yardimlarinizin büyük etkisi oldugunun farkindayim.” diye konustu.

Son olarak törende toplu fotograf çekimi yapildi.

Kaynak: AA