AK Parti Malatya Milletvekili Kahtali, Battalgazi Deprem Konutlarinda Incelemelerde Bulundu

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Battalgazi deprem konutlarinda incelemelerde bulunarak "Muhalefet, gelsin burada yapilan hizmetleri, parklari, bahçeleri, depremzedeler için insa edilen modern konutlari görsün." ifadesini kullandi.

Kahtali'nin iletisim ofisinden yapilan açiklamaya göre, Hakan Kahtali, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ve partililerle birlikte Battalgazi bölgesindeki deprem konutlarini gezdi.

Incelemelerin ardindan bir açiklama yapan Milletvekili Kahtali, "Konutlarimizin yapimi çok kisa sürede Allah sükürler olsun tamamlandi. Depremden hemen sonra hak sahipleri belirlendikten sonra ihalesi yapildi. Insallah önümüzdeki ay içerisinde de kura çekimiyle beraber hak sahiplerine konutlarini teslim etmis olacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

25 bloktan olusan alanda, 472 konut ve 5 dükkanli bir is merkezi oldugunu aktaran Kahtali, söyle devam etti:

"Parklari, bahçeleri, camisi ve is merkeziyle burada güzel ve konforlu bir yasam alani olusturduk. Depremin ardindan depremzedelerin yaralarini sarmak için TOKI tarafindan depreme ve yangina dayanakli lüks evler insa edildi. Bölgede yasayan vatandaslarimiz artik daha modern ve depreme dayanikli evlerinde yasayacaklar. Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere emegi geçenlerden Allah razi olsun. Muhalefet gelsin burada yapilan hizmetleri, parklari, bahçeleri, depremzedeler için insa edilen modern konutlari görsün. Malatya genelinde devletimiz toplamda 6 bin 208 konut deprem konutu insa etti. Elazig'a yapilan konutlarla birlikte bu sayi 30 bini buluyor."

Kaynak: AA