AFAD, Bingöl'deki Depremin Ardindan Elazig'da 2 Evde Agir Hasar Olustugunu Açikladi Açiklamasi

'Herhangi bir can kaybi ve yaralanma olmadigi bildirilmistir'.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Bingöl'de meydana gelen 5,2 büyüklügündeki depremin ardindan Elazig'in Karakoçan ilçesine bagli Kusbayiri ve Çelebi köylerinde birer evde agir hasar olustugunu bildirdi.

AFAD'dan saat 23.00 itibariyla yapilan açiklamada, Bingöl'ün Kigi ilçesi Asagi Serinyer köyüne 2,28 kilometre uzakliktaki depremin, yerin 15,51 kilometre derininde meydana geldigi ifade edildi.

Hasar tespitine iliskin bilgilerin yer aldigi açiklamada sunlar kaydedildi:

"Elazig ili Karakoçan ilçesi Kusbayiri köyünde 1, Çelebi köyünde 1 olmak üzere 2 evde agir hasar oldugu ögrenilmis, herhangi bir can kaybi ve yaralanma olmadigi bildirilmistir.

Bölgeye barinma ihtiyacinin karsilanmasi için 50 adet çadir yönlendirilmistir. Deprem sonrasi en büyügü 2,8 olmak üzere 11 artçi deprem yasanmistir. Diyarbakir ve Erzurum il AFAD müdürlüklerimizden ekipler, destek amaciyla bölgeye sevk edilmistir. Enerji Bakanligindan alinan bilgilere göre herhangi bir enerji kesintisi bulunmadigi ögrenilmistir. Çevre illerde tarama çalismalarina devam edilmektedir. Gelismeler takip edilmektedir."

- Ön degerlendirme raporu yayimlandi

AFAD tarafindan depreme iliskin ön degerlendirme raporu da yayimlandi.

Rapora göre, deprem, Bingöl'ün Kigi ilçesine bagli Asagi Serinyer köyüne 2,28 kilometre uzaklikta ve yerin 15,51 kilometre altinda meydana geldi.

Ana soktan, saat 22.01'e kadar büyüklükleri 2,1 ile 2,6 arasinda degisen 4 artçi deprem kaydedildi.

Depremin belirgin süresi ise 7,38 saniye olarak hesaplandi.

Asagi Serinyer disinda depremin merkez üssüne en yakin yerlesim yerleri ve uzakliklari ise söyle:

"Kigi ilçesi Yukari Serinyer köyü 2,99 kilometre, Bingöl Yayladere ilçesi Bilekkaya köyü 3,02 kilometre, Elazig Karakoçan ilçesi Kusbayiri köyü 3,33 kilometre, Bingöl Yayladere ilçesi Zeynelli köyü 3,93 kilometre."

Depremin merkez üssüne en yakin 5 il merkezi ile uzakliklari ise söyle:

"Bingöl 40,6 kilometre, Tunceli 60,64 kilometre, Erzincan 88,3 kilometre, Elazig 106,44 kilometre ve Bayburt 118,17 kilometre."

Raporda, bölgede 1900 yilindan bugüne kadar en büyügü 7,9 olmak üzere 536 adet 4'ten büyük deprem meydana geldigi, bölgeye ait 1900 yili öncesi için de 99 adet de tarihsel dönem depremi kaydinin mevcut oldugu belirtildi.

Raporda, bölgenin deprem tehlikesini gösteren haritaya da yer verildi.
Kaynak: AA