5'Inci Heritage Istanbul Konferansi'nda Kültürel Miras Ele Alindi

5’inci Heritage Istanbul Konferansi’nin ikinci gününde Tarihi Belediyeler paneli düzenlendi. Kültürel mirasin konusuldugu panele katilan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, "Belediyeler kültürel mirasin korunmasinda, gelecek nesillere aktarilmasinda büyük pay sahibidir" dedi.

5'Inci Heritage Istanbul Konferansi'nda Kültürel Miras Ele Alindi
23-25 Haziran tarihleri arasinda bu yil 5’incisi gerçeklestirilen Heritage Istanbul Konferansi’nin ikinci gününde Tarihi Belediyeler baslikli bir panel düzenlendi.

Kültürel miras bilincinin artmasi ve korunmasi bilincini yerlestirmek amaciyla düzenlenen panele, Türkiye’nin 3 büyük köklü belediyesi katildi.

Panelde Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ve Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel konusmaci olarak söz aldi.

Lütfi Kirdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu’nda gerçeklestirilen panelde kültürel mirasa ilgi duyan vatandaslar, salonu doldurdu. Panelde sirayla söz alan belediye baskanlari hem kendi ilçelerinde kültürel mirasin korunmasi için yaptiklari hizmetleri anlatti, hem de kültürel miras bilincinin artmasi için neler yapilmasi gerektiginden bahsetti.

"Istanbul için yeni bir kültür sanat mekani kazandirdigimizi düsünüyoruz"

Tarihi Belediyeler Paneli’nde Zeytinburnu Kazliçesme Sanat’i anlatan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, "Bugün 5’inci Heritage Istanbul Fuari’na Zeytinburnu Kazliçesme Sanat’i anlatmak için geldim. Zeytinburnu’nda uzun yillar belediye baskanligi olarak kullanilan binayi restore ettikten sonra kültür fonksiyonuna tahsis ettik. Restorasyon esnasinda bir mozaik bulundu. Giris katini sergi salonu olarak mozaik müzesi, son katini da sanat kütüphanesi olarak tefris ettik. Istanbul için yeni bir kültür sanat mekani kazandirdigimizi düsünüyoruz. Ayrica bu mozaigin kesfi Istanbul’un tarihine yeni bir katki, yeni bir tanik oldugunu düsünüyoruz" diye konustu.



"Görev yaptigim dönemde irili ufakli 25’e yakin kültür varligini restore ettik"

Kültürel mirasin korunmasinda bakanliklarla, ilgili kurumlarla ve vatandaslarla isbirligi yapmak zorunda olduklarini dile getiren Balkan Arisoy, "Benim Zeytinburnu Belediyesi’nde görev yaptigim dönemlerde sur boyunca 25’e yakin irili ufakli kültür varligini restore ettik. Bir kismi harap haldeydi. Baska kurumlara restore ettirdik. Belediyeler kültürel mirasin korunmasinda, gelecek nesillere aktarilmasinda büyük pay sahibidir. Bunlari bakanlikla, ilgili kuruluslarla ve en önemlisi hemsehrilerimizlerle isbirligi halinde yapmak zorundayiz. Çok önemli oldugunu düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA