308 Kilo Uyusturucu Madde Ele Geçirilen Tirin Dorsesinde Kesif Yapilacak

Tuzla’da durdurulan tirdan 308 kilo uyusturucu madde ele geçirilmesine iliskin tutuklanan tir soförünün, 15 yil hapis istemiyle yargilanmasina baslandi. Sanik savunmasinda, araçta uyusturucu madde oldugunu bilmedigini söyleyerek suçlamalari kabul etmedi. Mahkeme, tir dorsesinde bulunan ve uyusturucu maddelerin ele geçirildigi ‘zula’ diye tabir edilen yerin özel tahsis olup olmadigi hususunda, makine mühendisi esliginde kesif yapilmasina hükmetti.

Tuzla’da 3 Mart 2021 tarihinde durdurulan bir tirdan 308 kilo 800 gram uyusturucu madde ele geçirilmesine iliskin tutuklanan araç sürücüsü Lezgin Hayva(55), “uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama” suçundan 15 yil hapis istemiyle hakim karsisina çikti. Anadolu 14. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Lezgin Hayva cezaevinden getirilirken, avukati da salonda hazir bulundu.

“Araca sigara yüklenecegini söylediler”

Durusmada savunma yapan sanik Hayva, “Ben yaklasik 5 ay önce gelinimin altinlarini bozdurarak ve oglumun dügününden elde ettigim paralar ile gelinim adina tir aldim. Tir soförlügü yapiyorum. Van’dan Istanbul’a ev esyasi getirmistim. Istanbul’a geldigimde daha öncede tanidigim E.P. isimli kisi ile karsilastim. Bu kisi bana Van’dan Istanbul’a sigara getirmek isteyen biri oldugunu söyledi.

Bana telefonunu verdi. Ben de o kisiyi arayip görüstüm. Bana Van’a gidip aracimi sanayide kisa bir süre birakmami söyledi.

Orada aracima sigara yüklenecegini belirtti” dedi.



“Aracimi 4 saatligine sanayide birakmistim”

Van’a gittigini ve sanayide tanimadigi bir kisiyle görüstügünü anlatan sanik, “Aracimi 4 saatligine orada biraktim. 4 saat sonra geldigimde ayni kisi bana, ‘araca esyalar yüklendi’ dedi.

Ben de esya yüklü tirla yola çiktim. Istanbul’a geldigimde polisler beni durdurdu. Araç içerisinde uyusturucu madde buldular. Ben araç içerisinde uyusturucu madde oldugunu bilmiyordum. Tir dorsesinin içerisinde uyusturucunun ele geçirildigi ‘zula’ diye tabir edilen yeri ben yapmadim” diyerek suçlamalari kabul etmedi.

Mahkemeden tirda kesif karari

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, adli emanette kayitli el konulan tir dorsesinde ele geçirilen uyusturucu maddelerin bulundugu ‘zula’ diye tabir edilen yerin özel tahsis olup olmadigi hususunda, makine mühendisi esliginde kesif yapilmasina hükmetti. Ele geçirilen narkotik maddenin piyasa degerinin bildirilmesi için Narkotik Sube Müdürlügü’ne yazi yazilmasina ve sanigin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme, durusmayi eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Tuzla Aydinli Mahallesi Bati Caddesi üzerinde seyir halindeki tirin durduruldugu, narkotik detektör köpegi ile tirda arama yapildigi anlatildi. Yapilan aramalarda, tirin dorse kisminda toplam 600 paket, darali agirligi 308 kilo 800 gram uyusturucu madde ele geçirildigi ve uyusturucu madde naklinde kullanilan suça konu tira mahkeme karariyla el konuldugu belirtildi. Iddianamede, Hayva’nin “Uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama” suçundan 15 yildan az olmamak üzere hapisle cezalandirilmasi istendi.
Kaynak: İHA