Yatirimcilar Avrupa'da Gayrimenkule Dönmeye Basladi

Reed MIDEM Gayrimenkul Bölüm Direktörü Rean: 'Avrupa kitasinda büyük yatirimcilar gayrimenkule yatirim yapiyor ve bunu yeni kusagin beklentileri konusunda gerçeklestiriyor' 'Avrupa'da isler olumlu yönde degismeye basladi. Kurumsal yatirimci tarafinda inanilmaz yükselis yasaniyor' Nata Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Yusuf Tanik: 'Kovid19 döneminde AVM sayimizi 5'ten 8'e çikardik. Bu, sektöre ve ülkemize duydugumuz güvenin göstergesi' Galataport Istanbul Icradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas: 'Yillik toplam ziyaretçi beklentimiz (8,5 milyonu yabanci olmak üzere) 25 milyon'

Uluslararasi fuar sirketi Reed MIDEM'in Gayrimenkul Bölüm Direktörü Filippo Rean, Avrupa'da büyük yatirimcilarin gayrimenkule geri döndügünü belirterek, "Büyük yatirimcilar gayrimenkule yatirim yapiyor ve bunu yeni kusagin beklentileri konusunda gerçeklestiriyor." ifadesini kullandi.

Alkas'tan yapilan açiklamaya göre, Türk gayrimenkul sektörü ve paydaslarini bir araya getiren, kamu ve özel sektör is birligiyle sektörü daha ileriye tasimayi hedefleyen RE360 Gayrimenkul Bulusmasi, dünyanin önde gelen gayrimenkul fuarlarindan MIPIM'in stratejik partnerligiyle gerçeklestirildi.

Küresel ekonomi, dijital dönüsüm, gayrimenkulde sosyal etki ve sehirlerin ele alindigi, salgindan sonra sektörü nelerin bekledigine dair konularin masaya yatirildigi etkinlik, sektörel içerik ve is birligi platformu Digital Network Alkas (DNA) çatisi altinda çevrim içi gerçeklestirildi.

Açiklamada etkinlikteki konusmasina yer verilen Reed MIDEM Gayrimenkul Bölüm Direktörü Rean, salginin hizini kestigini ve son 6 ayda çok daha iyi durumlara gelindigini belirterek, asilamanin hiziyla birlikte umutlarin arttigini söyledi.

Gayrimenkul sektörünün dinamiklerine bakildiginda çok büyük etkinliklerin görüldügüne isaret eden Rean, asilama hizinin artmasiyla Avrupa'da islerin olumlu yönde degismeye basladigini kaydetti.

Rean, bu dönüsümde mega sehirlerin nasil degiseceginin tartisilirken, kurumsal yatirimci tarafinda inanilmaz yükselis yasandigini aktararak, su degerlendirmelerde bulundu:

"Büyük gruplar yatirim yapmaya basladi. Özellikle Avrupa kitasinda büyük yatirimcilar gayrimenkule yatirim yapiyor ve bunu yeni kusagin beklentileri konusunda gerçeklestiriyor. Biz de fiziksel etkinliklerimizi eylül itibariyla yeniden baslatacagiz. 5 bin kisinin katilacagi bir etkinlik düzenliyoruz. Avrupa'yi ana lokasyon olarak belirledigimiz etkinligimize inanilmaz olumlu tepki aldik. Islerin rayina girdigi Avrupa kitasinda kasimda ise gayrimenkul ve perakende ile ilgili bir etkinligimiz olacak."

- "Gaziantep'te Türkiye'nin en büyük konut projesini hayata geçiriyoruz"

Türkiye Belediyeler Birligi Baskani ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak gösterilen Kuzeysehir Toplu Konut Projesi'yle 250 bin kisinin bir arada yasadigi yatay mimariye sahip bir proje hedeflediklerini söyledi.

Sahin, "Kentin göz bebegi olacagini düsündügüm projenin hayata geçirilmesiyle sanayi çalisanlarinin uygun fiyatlarda konut sahibi olabilmesinin yani sira insanlarin yolda harcadigi zaman ve yakittan tasarruf saglanacak. Cami, manav, kasap, bakkal gibi geleneksel sokak yasam unsurlari korunacak." ifadelerini kullandi.

Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer ise RE360'ta, dijital degisim ve dönüsümle sekillenen yeni ekonomide gayrimenkul ve ilgili sektörlerin hizli, zorlu adaptasyon süreci ve pandemi sonrasini Türkiye ve dünyadaki ilham verici örnekleriyle aktarmayi amaçladiklarini kaydetti.

Han Spaces Yönetim Kurulu Baskani Avi Alkas, Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden biri olan ve baglantidaki pek çok sektörü de besleyen gayrimenkulün Türkiye ekonomisindeki önemini vurguladi.

- "Galataport, 3 bin 500 kisiye dogrudan istihdam saglayacak"

Hepsiemlak Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Tandogan da salginin dijitallesmeyi çok hizlandirdigini belirterek, "Biz de isimizi büyüttük, yeni teknolojiler ekledik. Teknolojik dönüsümümüzü salginla iyice hizlandirdik." ifadelerini kullandi.

Nata Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Yusuf Tanik ise Kovid-19 döneminde AVM sayilarini 5'ten 8'e çikardiklarini, bunun sektöre ve Türkiye'ye duyduklari güvenden kaynaklandigini vurguladi.

Galataport Istanbul Icradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas, dünyada ilk kez kurgulanan bir terminal alani sunan Galataport'taki sahil seridinin gemi olmayinca halka açilarak yürüyüs alani olarak degerlendirilecegini bildirdi.

Galataport'a 1,5 milyonu gemilerden olmak üzere yillik 8,5 milyon yabanci ziyaretçi beklediklerini aktaran Tavas, "Yillik toplam beklentimiz ise 25 milyon. 2 bin 400 araç kapasiteli otopark alaniyla bölgenin otopark sorununa çözüm saglayacak proje, 3 bin 500 kisiye dogrudan, 20 bin kisiye dolayli istihdam saglayacak." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA