Yanginda 3 Küçük Çocugunu Kaybeden Baba Açiklamasi 'Onlari Allah Verdi, Allah Aldi'

Konya’da 4 yasindaki ikiz kizi ile 2 yasindaki küçük kizini kaybeden baba Cihat El Ismail, çocuklarini Allah’in verdigini, Allah’in aldigini söyledi. Büyük aci yasayan aileyi Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Il Emniyet Müdürü Mustafa Aydin da ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

Yanginda 3 Küçük Çocugunu Kaybeden Baba Açiklamasi 'Onlari Allah Verdi, Allah Aldi'
Yangin, önceki gece merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi üzerinde bulunan Suriye uyruklu ailenin yasadigi 2 katli evin çocuklarin kaldigi üst katinda çikti. Anne babanin alt katta kaldigi evin çocuklarin bulundugu üst katinda yangin basladi.

Itfaiye ekipleri yanginda çöken evin üst katindaki bölümünde kalan ikizler Ayse (4) ve Fatma (4) ile küçük kiz kardes Nuran El Ismail’in (2) cansiz bedenini sikistigi yerden çikardi. Yanginda, anne Kader El Ismail’in (21) çocuklarini kurtarmak için bagirarak feryat etmesi ise yürekleri dagladi.

“Onlari Allah verdi, Allah aldi”

Baba Cihat El Ismail (23), “Elektrikten ev ates aldi, ev yandi. Çocuklarim gitti. Yardimci olunabilirse ev ve malzeme istiyoruz. Biraderim ve nenem Suriye’de onlari buraya getirtmek istiyorum. 6 senedir onlari hiç görmedim. Çocuklarima Allah rahmet eylesin. Onlari Allah verdi, Allah aldi” ifadelerini kullandi.

Konya Valisi Özkan ve Il Emniyet Müdürü Aydin’dan acili aileye ziyaret

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Il Emniyet Müdürü Mustafa Aydin da olayin ardindan acili aileyi ziyaret etti. Vali Özkan ve Emniyet Müdürü Aydin, aile ile görüserek taziye dileklerini iletti.

Çocuklarin cenazeleri kucaklarda mezarliga getirildi, yan yana defnedildi

Yanginda hayatini kaybeden çocuklarin cenazeleri ise kucaklarda getirilerek Isgalaman Mezarliginda yan yana defnedildi. Baba Cihat El Ismail, çocuklarinin cenazesi basinda gözyasi döktü. Yanginda kullanilamaz hale gelen evin enkazinda küçük kiz kardeslerden geriye kalan elbise ve oyuncaklar ise yürekleri burktu. Evde kisa süre önce çikan yanginin da itfaiye tarafindan söndürüldügü ögrenildi.

Baba kagit ve plastik toplayarak geçimini sürdürüyormus

Yanginda hayatini kaybeden çocuklarin babasi Cihat El Ismail’in kagit, plastik toplayarak ve insaatlarda çalisarak geçimini sürdürdükleri belirtildi. Yaklasik 6 yil önce Suriye’deki savastan kaçarak Konya’ya yerlesen Cihat El Ismail’in burada evlendigi ve çocuklarinin oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA