Trakya'nin Incisi 'Kiyiköy' Ziyaretçilerini Cezbediyor

Kirklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Sen: 'Kesfedilmeyi bekleyen Kiyiköy çok güzel degerleri, tarihi ve dogasi ile essiz bir güzellik sunuyor'.

ÖZGÜN TIRAN / UFUK ERTOP - "Trakya'nin incisi" olarak adlandirilan Kirklareli'nin Vize ilçesine bagli Kiyiköy beldesi dogasi ve tarihi ile ziyaretçilerini cezbediyor.

Rusya'nin dogal gazini Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ileten TürkAkim boru hattinin denizden karaya çikarildigi ilk nokta olan olarak gündeme gelen Trakya'nin dogal güzellikleriyle ünlü Kiyiköy beldesi Istanbul'a yakinliginin da avantajini yasiyor.

Istanbul'a 160, Kirklareli'ne 95 kilometre mesafede bulunan Karadeniz'e kiyi belde, denizi, gölleri, dogasi ve tarihi ile alternatif tatil yapmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

Maviyle yesilin bir arada oldugu Kiyiköy, doganin renklenmesi ile ziyaretçilerine seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Trakya'nin sakli güzelliklerine ev sahipligi yapan beldeye gelenlerin bazilari ormanlik alana kurduklari çadirda, bazilari karavanlarda, bazilari ise otel ve pansiyonlarda konakliyor.

Istranca Ormanlari'nin temiz havasinda güne uyananlar, orman içerisinde kus ve derelerden yükselen seslerin arasinda bir süre yürüyüs yaptiktan sonra denizde keyifli vakit geçirebiliyor.

Günün bir kismini Papuçdere yolu üzerindeki Bizans döneminden kalma kilise, ayazma ve kesis odalari bulunan Aya Nikola Manastiri'ni gezerek geçiren ziyaretçiler gün batimina yakin saatlerde günün yorgunlugunu göl ve nehirlerde kano ya da tekne turu ile atabiliyor.

Kiyiköy köftesi, hardaliyesi, baligi ve manda yogurduyla da damaklara hitap ediyor.

- "Kiyiköy'ün essiz güzellikleri görülmeye deger"

Il Kültür ve Turizm Müdürü Veli Sen, AA muhabirine, çok zengin bir dogasi olan Kiyiköy'ün her mevsim ayri bir güzellikte oldugunu belirtti.

Beldeyi "kesfedilmeye deger bir turizm noktasi" olarak betimleyen Sen, "Kesfedilmeyi bekleyen Kiyiköy, çok güzel degerleri, tarihi ve dogasi ile essiz bir güzellik sunuyor. Kiyiköy'ün essiz güzellikleri görülmeye deger. Bir taraftan deniz ve orman, diger taraftan tarihi zenginliklerinin birlesmesi ile ziyaretçilerine keyifli bir zaman geçirecek imkan sagliyor. Bu nedenle turistlerin Kirklareli'ni tercih etmesinde fayda olacagina inaniyorum." diye konustu.

- "Kiyiköy denilince akla doga, tabiat, deniz, dere gelir"

Beldede dere ve denizin birlesim noktasinda turistleri tekne ile gezdiren Ayhan Turnali ise "Kiyiköy denilince akla doga, tabiat, deniz, dere gelir." dedi.

Kiyiköy'ün insani kendine adeta asik ettigini dile getiren Turnali, beldelerinin kelimelerle anlatilamayacak kadar güzel oldugunu ifade etti.

Kisin 2 bin 500 civarinda olan nüfusun yaz ayinda 30 binlere çiktigini vurgulayan Turnali, "Buranin en meshuru baliktir. Turistler gezmeye, dogal ortama geliyorlar. Burada sandal gezintisi var, dogada geziyorlar, denize giriyorlar. Kiyiköy'ün dogasi çok güzel, tabiati çok güzel. Gelen bir daha geliyor buraya." seklinde konustu.
Kaynak: AA