Tataristan Cumhurbaskani Minnihanov, Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Ile Ortak Basin Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Bugün petrokimya ve yüksek teknoloji ile ilgili projeler konusunda belgeler imzaladik' 'Türk ortaklarimizi Tataristan'a bekliyoruz'.

Rusya Federasyonu'na bagli Tataristan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov, Türkiye’de yüksek teknolojili birçok projenin hayata geçirildigini belirterek, "Bu projelerde Rusya'nin önde gelen bölgesi Tataristan Cumhuriyeti’nin temsilcilerinin de yer almasini istiyoruz." dedi.

Minnihanov ve Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde ortak basin toplantisi düzenledi.

Türkiye ile Tataristan arasinda bilisim, petrokimya ve kimya sanayi alanlarinda mutabakat zaptlari imzalanan tören sonrasi konusan Minnihanov, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Türk hükümetine, Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay ve Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'a tesekkür ederek sözlerine basladi.

"Iki günlük siki çalismamiz neticesinde hem Türkiye hem de Tataristan'i ilgilendiren ilginç projeler ortaya çikti. Bugün petrokimya ve yüksek teknoloji ile ilgili projeler konusunda belgeler imzaladik. Bundan baska, Türkiye ve Rusya'da araba üreticilerimizi ilgilendiren belgeler de imzaladik. Dün yüksek teknoloji vadisini (Istanbul’daki Bilisim Vadisi) ziyaret ettik. Bu, gelecektir." diye konustu.

Minnihanov Tataristan’da da benzer projeler oldugunu ve bu konularda Türkiye ile is birligi yapacaklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ziyaret ettigimiz yerlerde ve görüstügümüz insanlar tarafindan bize çok ilgi gösterildi. Bunun için içten tesekkür ederiz. Türk ortaklarimizi Tataristan'a bekliyoruz. Türkiye ve Türk halkina refah içinde olmasini diliyoruz. Sizde birçok proje hayata geçiriliyor ve bu projelerde Rusya'nin önde gelen bölgesi Tataristan Cumhuriyeti'nin temsilcilerinin de yer almasini istiyoruz."

- Imzalanan anlasmalar

Türkiye ve Tataristan arasinda imzalanan anlasmalar söyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Bilisim Vadisi teknoloji gelistirme bölgesi ile Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti arasinda mutabakat zapti.

Türkiye Cumhuriyeti Kocaeli Gebze Kimya Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Rusya Federasyonu TATNEFT anonim sirketi arasinda GEBKIM sahasinda maleik anhidrit projesi uygulama olanaklarinin incelenmesine iliskin niyet mektubu.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile TATNEFT anonim sirketi arasinda kimya sanayi alaninda is birligi mutabakat zapti."
Kaynak: AA