Savasin Gölgesinde Yasayan Yemenliler Deniz Özlemini Seyyan Baraji'nda Gideriyor

Sana'nin 20 kilometre güneydogusunda yer alan Seyyan Baraji, baskent halkina güzel bir manzara esliginde tekne turu, deniz bisikleti gibi etkinliklerle keyifli vakit geçirebilecegi bir imkan sagliyor.

MUHAMMED HAMMUD - Yemen'in baskenti Sana'daki Seyyan Baraji, bölge sakinlerinin savasa ragmen deniz özlemini giderdigi nefes alma duragi haline geldi.

Sana'nin 20 kilometre güneydogusunda yer alan Seyyan Baraji, baskent halkina güzel bir manzara esliginde tekne turu, deniz bisikleti gibi etkinliklerle keyifli vakit geçirebilecegi bir imkan sagliyor.

Savasin gölgesinde yasayan Yemenliler bir nebze de olsa rahatlayabilmek için Seyyan Baraji'na sik sik piknik yapmak için geliyor. Burada çadir kurarak, Baraj'in kiyisinda uzun saatler geçiriyor.

Hafta sonu tatilinde ailesiyle Seyyan Baraji'na gelen Halid Muhammed, AA muhabirine, güvenlik nedeniyle artik deniz havasi alabilecekleri bir imkandan mahrum olduklarini ve Seyyan Baraji'na gelerek denize duyduklari özlemi gidermeye çalistiklarini söyledi.

Ailesi ve arkadaslari ile hafta sonu Seyyan'a geldiklerini aktaran Yahya Miftah da "Burasi, çok sicak olan Aden ve Hudeyde'ye uzak oldugu için oralara nazaran daha ilik oluyor." dedi.

- Sana'ya yakin en güzel turistik mekan

Muhammed Abdulvehhab el-Vusabi de Sana'da üniversite okudugunu sinavlarin bitmesinin ardindan arkadaslariyla solugu Baraj'da aldiklarini dile getirdi.

Seyyan Baraji'nin Sana'ya yakin en güzel turistik mekan oldugunu ifade eden Vusabi, Aden ve Hudeyde'deki anilarini tazelemek için küçük bir tekne kiraladiklarini belirtti.

- Yemen'deki iç savas ve insani kriz

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA