Samsun'da Asi Etkisi Açiklamasi Entübe 4 Hasta Kaldi

Samsun Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Su anda Samsun’da tüm hastanelerde 4’ü entübe, 21’i yogun bakimda toplam 93 Kovid-19 hastamiz mevcut. Önümüzdeki günlerde bunlar da azalacaktir. Asinin koruma kalkanini tüm alanlarda görüyoruz" dedi.

Samsun'da Asi Etkisi Açiklamasi Entübe 4 Hasta Kaldi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi 12-18 Haziran arasi Türkiye korona virüs haritasina göre Samsun 100 binde 30,97 vaka sayisina geriledi. Bu tabloyu degerlendiren Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, asinin etkisine dikkat çekti. Oruç, "Samsun’un her ilçesinde her alaninda etkin bir asi mücadelesi yürütmekteyiz. Saglik tesislerimizle birlikte yaklasik 500’ün üzerinde asi noktamiz mevcut. Bunlarla birlikte 60 tane mobil asi ekibi olusturduk. Mobil asi ekiplerimiz organize sanayi bölgesi, fabrikalarimiz, kamuda ve özel sektörde yogun çalisilan yerlere giderek asi yapmaya çalisiyor. Samsun’da hedef nüfusumuz 950 bin civarinda. Bizim asilamamiza baktigimizda ise 800 bini astik. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki günlerde beklentimiz 18 yas üstü vatandaslarin asi hakkini elde ettikleri zaman onlara da yogun bir sekilde asi yaparak çok hizli bir sekilde etkin asilama ile kisa zamanda ise çok asiyla pandemi ile mücadelemizi bitirelim istiyoruz. Tüm vatandaslarimizdan, gençlerimizden özellikle arkadasini alarak asiya gelmesini istiyoruz. Kisa zamanda ne kadar çok asi yaparsak o kadar vakalardan uzaklasmis oluruz. Samsun’daki vaka sayilarini bakacak olursak 100 binde 30 rakamina geldik. Samsun’da sari rengi elde etmis olduk. Bundan bir adim sonrasi mavi rengi elde etmemiz olacak. Bir gayret daha verdigimiz zaman biz maviye de ulasacagiz. Burada asinin koruma kalkaninin etkisini görmekteyiz" diye konustu.



"Tüm hastanelerde yatan hasta sayimiz 93"

Hastanelerde yatan Kovid-19 vaka sayilarinin azaldigi bilgisini veren Oruç, "Su an Samsun’da tüm hastanelerde yatan hasta sayimiz 93’tür. Bunlardan 21’i yogun bakimdadir. Yogun bakim olanlarin 4’ü ise entübe olarak tedavi görmektedir. Önümüzdeki günlerde bunlar da azalacaktir. Asinin koruma kalkanini tüm alanlarda görmüs olacagiz. Samsun’da asi ekiplerimiz günlük 25 bin civari asi yapmaktalar. Tabii, biz 50 bin civarinda asi yapacak kapasiteye sahibiz. 18 yasa kadar asi indigi zaman toplumumuz büyük bir kesimde hedef nüfusa gelmis olacak. Hasta sayimiz su anda az ama son hastamizi taburcu etmeyi sabirsizlikla bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA