Öldüresiye Dövülen Muhabire Yapilan Çirkin Yorumlar Pes Dedirtti

Kocaeli’de IYI Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’in yegeninde aralarinda bulundugu 4 saldirgan tarafindan öldüresiye darp edilen IHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya sosyal medyada yazilan çirkin yorumlar pes dedirtti. Aralarinda partinin Kurucular Kurulu v eGIK Üyesi Günay Kodaz’in da aralarinda oldugu sahislarin yaptigi yorumlar okuyanlarin tepkisiyle karsilasti.

Öldüresiye Dövülen Muhabire Yapilan Çirkin Yorumlar Pes Dedirtti


IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesindeki kaçak çiftliginde yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’in yegeni Ibrahim Hasirci’nin, soförünün, çiftlik çalisaninin ve Hasirci’nin arkadasinin da aralarinda oldugu 4 kisi tarafindan dün feci sekilde darp edilmisti. Siyasiler, medya mensuplari ve vatandaslar olmak üzere on binlerce kisiden Uslu’ya destek mesajlari gelirken, sosyal medyada "Yapanlarin ellerine saglik" seklinde çirkin yorumlar da yapildi. Görevi basindaki gazeteciye yönelik yapilan siddeti destekleyen bazi sahislar, yazdiklari yorumlarla pes dedirtti.

"Kendi muhabirlerini darp etmis olabilirler mi?"

IYI Parti Kurucular Kurulu ve GIK Üyesi Günay Kodaz isimli sahis, Twitter’da yazdigi yorumunda, "O esnada diger muhabir ne ariyormus orada ki hemen arkadasina aninda çekim yapiyor? Bunlar kendileri, kendi muhabirlerini darp etmis olabilirler mi? Drone ile ne geziyormus IHA muhabiri orada? Her habere drone ile mi gidiyorsunuz? Tahrikçi ve taraflisiniz" dedi.



Ticaret Odasi Meclis üyesinin yorumu "pes" dedirtti

Sosyal medya platformlarinda paylasilan saldiri haberlerinin altina siddeti savunan yorumlar arasinda Gebze Ticaret Odasi Meclis Üyesi Ercan Babayigit adli kisi ise "Vuranlarin eline saglik" yorumu yazarak saldirganlara destek verdi.

"Dayagi hak ediyor"

Bir baska kadin ise "Ellerine saglik arkadaslarin. Bu gazeteci arkadasin memleket rezaletlerden çalkalanirken haber yapacak tek mesele olarak bu konuyu bulmasi bile basli basina dayagi hak ediyor" yorumunda bulunarak, siddetin yaninda durdu. Yorumlar arasinda, "IYI Parti’nin yükselisini önleyemeyeceksiniz", "Kim yaptiysa ellerinden öpüyorum", "Kendi kendilerine saldirmislardir, algi için yapamayacaklari sey yok", "Kamerayla çekim yapmak suç degil miydi? Ne isin vardi orada?", "Ellerine saglik", "Özel mülke girerse kafasini kirarlar", "Sanki kedi tirmalamis, orantisiz makyaj", "Az bile yapmislar" gibi yorumlarin yazildigi da görüldü.

Kaynak: İHA