Ögrencilerin Karne Hediyeleri Ve YKS Kitapçiklari Sehitkamil'den

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, ögrencilere yönelik 2021 YKS (TYT, AYT, YDT) Bilgilendirme Kitapçigi ile oyun merkezi ve lunapark biletleriyle ilgili 2 protokolü Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli ve Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci ile birlikte imzaladi.

Ögrencilerin Karne Hediyeleri Ve YKS Kitapçiklari Sehitkamil'den
Ögrencileri ilgilendiren her konuya destek veren Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik düzenlenen 2 farkli protokolü imzaladi. Sehitkamil Kaymakamliginda düzenlenen protokol imza programina Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci katildi.

Ilk protokol kapsaminda Sehitkamil ilçe sinirlari içerisindeki tüm ögrencilere karne hediyesi olarak verilecek oyun merkezi ve lunapark biletleriyle ilgiliyken, ikinci protokol ise lise Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecek olan ögrencilere 2021 YKS (TYT, AYT, YDT) Bilgilendirme Kitapçigi verilmesi konusunda oldu.

Sinava girmeye hazirlanan ögrencilere yönelik hazirlanan 2021 YKS (TYT, AYT, YDT) Bilgilendirme Kitapçiginin ögrencilere dogru tercih yapmada büyük katki saglayacagini dile getiren Baskan Ridvan Fadiloglu, lisans ve ön lisans programlarina yerlesenlerin puanlari, basari siralari kontenjan ve benzeri pek çok detayin yer aldigi kitapçigi, dijital ortama da tasidiklarini belirtti.

Baskan Fadiloglu, www.2021yks.com tercih kilavuzu WEB portalinin, ögrencilerin basarililarini dogru tercihle desteklemesine yardimci olacagini kaydetti.



"Geleneksel hale getirmis olduk"

Protokol sonrasi açiklamada bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Kurumlar arasi is birligi çerçevesinde geleneksel hale getirdigimiz etkinligimizin bugün imza törenini gerçeklestirdik. Özellikle pandemi sürecinde çocuklarimizin evlerinde kapali kalmasindan dolayi sosyal aktivitelerinde sikinti vardi. Geçtigimiz yil bunu yapmamistik ama bu yil karne döneminde özellikle çocuklarimizin sosyal aktivitelerini arttirabilmek adina oyun merkezi lunapark etkinliklerinden faydalanabilmeleri için her çocugumuza Milli Egitim Müdürlügümüz ile birlikte karne hediyesi olarak oyun merkezi lunapark bileti hediye ediyoruz. Bugün de bunun protokolünü imzaladik. Diger taraftan üniversite okuyacak olan gençlerimize yönelik Türkiye’deki üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarina önceki yil yerlesenlerin puanlari, basari siralari kontenjan ve benzeri pek çok detayin yer aldigi bir kitapçik hazirladik. Tabi çagin geregine uyarak artik bunu dijital hale de getirdik. Bu kitapçigimizi dijital ortama tasidik. Gençlerimiz, artik bu kitapçiga dijital ortamda da ulasabilecekler. Burada en azindan rehberlik egitimi verebilecek sekilde gençlerimize bilgi notlari var. Bunu da geleneksel hale getirmis olduk. Göreve geldigimiz andan itibaren bunu devam ettiriyoruz. Paydas kurumlarimiza ve emegi geçen tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.



"Belediyemiz egitime de çok büyük destekler verdi"

Imza töreninin ardindan konusan Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, “2020-2021 egitim ve ögretim yilinin sonuna geliyoruz. Pandemi sartlarindan dolayi egitimler kimi zaman yüz yüze verildi, kimi zaman ise uzaktan egitimler verildi.

Bu süreçte de Sehitkamil Belediyemiz çok büyük destekler sundu. Özellikle maddi durumu yetersiz olan ögrencilerimize tablet hediye ettiler. Bu sayede ögrencilerimiz, uzaktan egitim ile egitim sürecini devam ettirdiler. Bunun yaninda da hem geçtigimiz yil hem de bu egitim ögretim yilinda Sehitkamil Belediyemiz ile kurumlar arasi is birligi protokolleri düzenledik. Bu protokollerde de belediyemiz gerçekten her alanda oldugu gibi egitime de çok büyük destekler verdi. Hem okullarimiza hem de ögrencilerimize çok büyük destekler verdi. Ben Sehitkamil Belediye Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum. Bunun yaninda yine ögrencilerimize 2021 YKS kitapçigi hediye edilecek. Az öncede Belediye Baskanimizin ifade ettigi gibi zaten bu kitapçik dijital ortama tasinmis. Ögrencilerimiz, WEB sitesinden bu kitapçiga ulasabilecekler. Ögrencilerimizin, dogru tercih yapmalari adina bu kitapçigimiz bir kilavuz olacak. Bu da ögrencilerimiz için gerçekten çok önemli. Diger taraftan yine ilkokul ve ortaokulda egitim gören yaklasik 116 bin ögrencimiz var. Bu ögrencilerimize de karne hediyesi olarak da yine Sehitkamil Belediyemiz tarafindan oyun merkezi ve lunaparki bileti hediye edilecek. Ben tüm ögrencilerimiz adina Sehitkamil Belediye Baskanimiza ve ekibine yürekten tesekkür ediyorum. Ögrencilerimize de simdiden hayirli tatiller diliyorum” ifadelerini kullandi.

"Baskanimiza, tüm ögrencilerimiz adina tesekkür ediyorum"

Attigi imzanin ardindan degerlendirmede yapan Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci ise, “Ben öncelikle Milli Egitim camiamiza, çocuklarimiza gelecekleri adina katki sundugu için Sayin Baskanimiza tesekkür ediyorum. Sehitkamil Belediye Baskanimiz Sayin Ridvan Fadiloglu, göreve geldigi günden beri ögrencilerimize, lunaparkta egelenebilecekleri sekilde bilet hediye ediyor. Ben Baskanimiza, bir kez daha tesekkür ediyorum. Yine Sehitkamil Belediyemiz tarafindan lise son sinif ögrencilerine yönelik YKS kitapçigi hediye ediliyor. Bu kitapçikta ögrencilerimiz nasil tercih yapabileceklerini, hangi meslegi seçebileceklerini gösteren çok güzel bir kaynak kitapçigi. Belediyemiz, bu yil biraz daha farkli bir düsünce ile bu kitapçigi dijital ortama da tasimis durumda. Ögrencilerimiz, istedikleri takdirde dijital ortamda da bu kitapçiga erisebilecekler. Ben bu konuda da bir kez daha Baskanimiza, tüm ögrencilerimiz adina tesekkür ediyorum” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA