Kirikpinar Güreslerine Kargi'da Hazirlaniyorlar

Çorum Belediyesi yagli güres takimi 2021 tarihi Edirne Kirkpinar Yagli Güresleri öncesinde müsabakalara hazirlik kampini Kargi’da yapiyor. 15 gün sürecek olan kamp Baspehlivan Ahmet Serbest sorumlulugunda Kargi Çayir Mevkki’ndeki güres alaninda yapilacak.

Kirikpinar Güreslerine Kargi'da Hazirlaniyorlar
Çayir Mevkiinde devam eden yagli güres kampina Kaymakam Abdul Hamid Uyar, Ilçe Emniyet Amiri Baskomiser Mustafa Topal ve Komiser Burak Tasdemir, Hastane Bashekimi Dr. Muhammed Kadir Demir, Ilçe Güres Antrenörleri Kazim Karabiyik ve Selçuk Sahin katildi.

Kaymakam Uyar yaptigi açiklamada "Ilçemizde ata sporu güresin icra edilmesi bizleri son derece memnun etmistir. Ata sporumuz güres ve güresçilerimize her türlü destegi vermeye haziriz" dedi.

Uyar, 9-11 Temmuz’da Edirne’de yapilacak olan Tarihi Kirkpinar Güresleri’nde pehlivanlara basarilar diledi.

Ilçede güresin canlanmasini saglayan ve 10 yildir güres sporuna pehlivan kazandiran Antrenör Kazim Karabiyik de "Yagli güres pehlivanlarimizin yagli güresin olimpiyati statüsünde bulunan Tarihi Kirkpinar Güresleri’nin yapildigi Edirne Ili ile Kargi ilçemizin iklim sartlari tamamen ayni. Ilçenin oksijen dengesi ve dogasi agir spor idmanlari için olabildigince elverisli. Belediyemizin sorumlulugunda bulunan ve güresçilerimizin hizmetine sunulan idman sahamizin fiziki kosullari iyi, idman sonrasi banyo ve dus olanaklari için sicak su mevcut, soyunma ve dinlenme kabinleri güzel. Aksam dinlenme ve sosyal etkinliler için ilçenin imkanlari elverisli. Bas pehlivanlar basta olmak üzere bütün güresçilerimizi kamp için ilçeye davet ediyorum" diye konustu.

Karabiyik, Tosya, Osmancik, Boyabat ilçelerinin de katilimlari ile ortak idman planladiklarini sözlerine ekledi.

Yagli Güres Antrenörü Baspehlivan Ahmet Selbest ise Tarihi Edirne Kirkpinar Yagli Güresleri öncesi hazirlik kampinda ziyaret eden Kaymakam Abdulhamid Uyar’a tesekkür ederek; "Bizlere böyle bir kamp yapmak için firsat ve imkan saglayan Çorum Belediye Baskanimiz Halil Ibrahim Askin’a; ilçenin tesislerini hazirlayip güresçilerimizin hizmetine sunan Kargi Belediye Baskani Zeki Sen‘e, kampimizin yapimi için çaba gösterip emek sarf eden Antrenörler Kazim Karabiyik ve Selçuk Sahin’e, Bashekimimize ve emniyet amirimize sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum, insallah çalismalarimizin karsiligini altin madalya ile alacagiz" dedi.

Kaynak: İHA