KBÜ, Dünyanin En Iyi Genç Üniversiteleri Arasinda Yer Aldi

Karabük Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafindan açiklanan genç üniversiteler dünya siralamasinda 251-300 bandinda yer alarak büyük bir basariya imza atti. Türkiye’den 31 üniversitenin girdigi siralamada Karabük Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasinda ise 1. sirada yer aldi.

KBÜ, Dünyanin En Iyi Genç Üniversiteleri Arasinda Yer Aldi
Dünya genelinde 50 yasin altindaki üniversiteleri egitim kalitesi, bilimsel arastirmalari, bibliyografik atiflari, uluslararasi görünürlügü ve endüstriyel gelirlerine göre ele alan Times Higher Education (THE), en iyi Genç Üniversiteler Siralamasini resmi internet sitesinden açikladi.

Karabük Üniversitesi, yükselen genç üniversitelerin performanslarini dikkate almayi hedefleyen THE Genç Üniversiteler siralamasinda 251-300 bandinda yer alarak büyük bir basariya daha imza atti. Karabük Üniversitesi ayrica siralamaya girebilen Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasinda ise birinci sirada yer aldi.

En iyi genç üniversiteler siralamasinda; Singapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi birinci, Paris Sciences et Lettres ikinci, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ise üçüncü sirada yer aldi.
Kaynak: İHA