Kadinlar Birlik Oldu, Simdi O Köy Kirsal Turizmin Gözdesi
Adana’nin Feke ilçesinde 3 yil önce kooperatif kuran kadinlar, arazilerini lavanta bahçesine dönüstürdü. Bölgede 20 kadinin 150 dönüm arazide kurdugu lavanta bahçeleri ziyaretçi akinina ugruyor.

Kooperatif üyesi Pinar Özsoy, kadinlarin birlik olmasi ile köyde bos duran arazileri ekonomiye ve kirsal turizme açtiklarini belirterek, "3 yil önce 5 dönüm araziye ektik lavantayi. Bu yil 3. senesi, her yerden misafirlerimiz geliyor. Geçen yil ilgi yogundu, simdi mekan hazirladik. Bütün kadinlar bir aya geldik. Köyümüze bir gelir oldu. Lavantanin balini, kesesi, sabun, yagini üretiyoruz. Burada hem misafirlerimizi agirliyoruz, hem evde ürettigimiz yöresel ürünleri satiyoruz. Bu dogal güzellikleri görmeleri için sadece 30 günleri var" dedi.
Lavanta üretimi yapan Hilal Köz ise, kadinlarin bir araya gelerek hayallerini gerçege dönüstürdügünü ifade ederek, “Biz ilk Genç Çiftçi Projesi’nden faydalanarak bu ise basladik. Büyüksehir Belediyesi destegi ile üretimi artirdik. Su an 20 dönümle köyümüzde basladigimiz lavanta bahçeleri 150 dönüme kadar çikti. Lavanta olunca hep bir araya gelmemiz gerekiyordu. Köyümüzde üretilen ürünleri bir araya getirip kooperatiflesmeye karar verdik. 7 kadin basladik, 20 kadin olduk. Basardik. Tüm kadinlar bir araya gelince köyümüz lavanta bahçelerine dönüstü. Iki çesit lavanta ekiyoruz. Intermedya ve adilsofolya. Intermedya olan fotograf çekimi için özellikle kullaniliyor, andilsofolya cinsi ilaç sanayisinde yag olarak kullaniliyor” diye konustu.
