IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Silahli Saldiriya Ugrayan Yomra Belediye Baskani Biyik'i Ziyaret Etti

Belediye önünde vatandaslara hitap eden Aksener: 'Baskani size emanet ediyorum. Onun hizmetlerini takip edeceksiniz, onun eksigini, gedigini söyleyeceksiniz, ona yol göstereceksiniz. O sizin evladiniz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, 11 Haziran'da belediye binasi önünde aracindan indigi sirada ugradigi silahli saldiridan yara almadan kurtulan Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik'a "geçmis olsun" ziyaretinde bulundu.

Aksener, çesitli ziyaretlerde bulunmak üzere beraberindeki parti yöneticileriyle Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimani'nda halk oyunlari ekibi ile partililerin karsiladigi Aksener, buradan Yomra ilçesine geçti.

Yomra Belediyesi önünde Baskan Biyik ile belediye personelinin karsiladigi Aksener, makaminda ziyaret ettigi Biyik'a, 11 Haziran'da belediye binasi önünde aracindan indigi sirada ugradigi silahli saldiri nedeniyle "geçmis olsun" dileklerini iletti.

Biyik da ilgili tüm kurumlarin olayi titizlikle takip ettigini, Valiligin koruma sayisini artirdigini belirterek, Aksener'e ziyaretinden dolayi tesekkür etti.

Aksener, burada yaptigi konusmada, 20 Ocak 2020'den beri esnafi gezdigini, arkadaslariyla Anadolu'nun sehirlerini tek tek ziyaret ettigini ve ilçelere gittiklerini söyledi.

Ziyaretlere basladiklari tarihte henüz yeni tip koronavirüs salgininin görülmedigini animsatan Aksener, "O günden itibaren esnafimiz, esnafimizin dükkanlarinda rastladigimiz çiftçimiz, kadinimiz, gencimiz, emeklimiz gibi pek çok sosyal kesimin dertlerini ögrendik. Yani Anadolu insani bize derdini de ögretti, çözümünü de ögretti. En önemli is bu." dedi.

Vatandasin sorunlarini TBMM'deki grup toplantilarinda gündeme getirdiklerini belirten Aksener, esnaf için müsterinin, siyaset için de seçmenin velinimet oldugunu kaydetti.

Aksener, "Bir tarafiyla da seçmeni yeniden velinimet yapmak üzere bir gayret bu. Simdi problemleri aldik, getirdik, söyledik, vatandasin önerdigi çözümleriyle birlikte, kendimizin çalistigi çözümlerle birlikte önerdik. Onlarin bir kismi yerine getirildigi zaman, ne oldu, elbette yerine getiren iktidarsa iktidara da 'Sag ol, tesekkür ederiz.' de dedi vatandas. Bu herkese yönelik yapilmasi gereken bir eylemdi, bugüne kadar da iyi gitti." diye konustu.

Meral Aksener, esnaf ziyaretlerinde kapidan içeri girdiginde "Iktidari yermeye gelmedim, partimi övmeye gelmedim, propaganda yapmaya gelmedim, dert nedir sizi dinlemeye geldim, özne sizsiniz" dedigini söyledi.

- Belediye önünde vatandaslara hitap etti

Daha sonra belediye önünde vatandaslara hitap eden Aksener, uzun zamandir vatandasin dertlerinin konusulmadigi bir Türkiye'de yasadiklarini savundu.

Seçmenin siyasetçi için velinimet oldugunun altini çizen Aksener, "Velinimet oldugunuzu unuttular. Ben de bu can bu tende kaldigi süre içerisinde, sagligim, sihhatim elverdigi süre içerisinde bütün siyasetçilere, ben de dahil, asil sizin velinimet oldugunuzu kafalarina vura vura anlatacagim. Onun için geziyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Gezilerini vatandas için yapmaya devam ettigini belirten Aksener, sunlari söyledi:

"Sizi görmelerini saglayincaya kadar da devam edecegiz. Burada durum nedir, bilmiyorum ama gezdigim yerlerde esnaf bana diyor ki 'Senden baska gelen yok.' Ben de diyorum ki 'Onlar aga oldu, pasa oldu, bey oldu, onlar gelmez.' 'Milletvekilleri geliyor mu?' diyorum, 'Onlar da gelemiyor.' diyor. Simdi siyasetin merkezinde rekabet olmalidir. Rekabet de sizin üzerinizden olmalidir, size daha iyi hizmet etme üzerinden olmalidir ama sizi unutmuslar. Hatirlatacagiz el birligiyle. Onlar buraya gelecek, buralari gezmek zorunda olacak."

Aksener, vatandaslarin arasinda olmaktan mutluluk duydugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Belediye baskanimizi seçtiniz, Allah ondan razi olsun, adam gibi adam ama onun disinda, onu seçtiniz, Allah sizden razi olsun. Simdi onun bir görevi var. Adam olmayanlara, ahlaksizlik yapanlara, Yomra'yi soyanlara direnmek, cani pahasina direnmek. Onun için de ben baskani size emanet ediyorum. Onun hizmetlerini takip edeceksiniz, onun eksigini, gedigini söyleyeceksiniz, ona yol göstereceksiniz. O sizin evladiniz. Hayirli hizmet yapacagini biliyorum, inaniyorum ama siz de ona hem sahip çikip hem de onu takip edeceksiniz."

Meral Aksener, daha sonra ilçeye bagli Kasüstü Mahallesi'nde esnafi ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Kaynak: AA