Gümüshane Üniversitesi Kentteki 3 Sanayi Kurulusuyla Isbirligi Protokolü Imzaladi

Gümüshane Üniversitesince kentte faaliyet gösteren 2 madencilik ve 1 çimento sanayi firmasiyla çesitli alanlarda isbirligi protokolü imzalandi.

Gümüshane Üniversitesi'nden yapilan açiklamada, sehirde faaliyet gösteren Yildiz Bakir Madencilik Sanayi AS, Askale Çimento Sanayi TAS ve Gümüstas Madencilik ve Tic AS arasinda kurumsal isbirligini kapsayan bir protokol imzalandigi belirtildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Halil Ibrahim Zeybek, imzalanan protokol geregince firmalar tarafindan üniversitenin Madencilik ve Maden Çikarma Bölümü ve Madencilik Teknolojisi Programini kazanan ögrencilerden ilk 3'e girenlere öncelikle burs veya ödül verilmesinin hedeflendigi bilgisini paylasti.

Protokol kapsaminda, ögrencilerin zorunlu stajlarinin desteklenmesi, programlardan basariyla mezun olan ögrencilerin mezuniyet sonrasi istihdam olanaklarinda da gerekli kolayligin saglanmasini amaçladiklarini ifade eden Zeybek, sunlari kaydetti:

"Buna karsilik olarak da üniversitemiz tarafindan firmalarimizin ihtiyaç duyabilecegi hizmet içi egitim, seminer ve projelerin nitelik yönünden gelistirilmesi veya egitim, ögretim destegi saglanmasi konularinda uygun görülen sartlar ve imkanlar ölçüsünde destek verilecektir. Hem paydas olarak hem de bu çocuklarimizin öncelikle uygulamalarda yakin çevredeki kurumlarimizin gözetiminde ve vizyonerliginde uygulama derslerini yapabilmelerini amaçliyoruz. Ögrencilerimizin daha nitelikli ve sektör tecrübesine yatkin olarak mezun olmalari adina her türlü çalismanin altini doldurmaya devam ediyoruz."

Kaynak: AA